Overslaan en naar de inhoud gaan

Strade Bianche : Vliegen 18e in de Toscaanse hitte

Strade Bianche : Vliegen 18e in de Toscaanse hitte

De intense hitte beheerste de omgeving van de Fortezza Medicea, die de heuvels van  startplaats Sienna domineert, en vergezelde het peloton de hele dag voor de herstart van de World Tour competitie, de Strade Bianche (1.WT, 1/08). De Italiaanse klassieker werd vanaf de eerste onverharde stroken door een kopgroep van zes renners, met daarbij Corné Van Kessel, geopend. De groep werd daarna uiteengetrokken, achternagezeten door een zeer nerveus peloton.

Achteraan werd Fabien Doubey het slachtoffer van een valpartij en bijgevolg op achtervolgen aangewezen. Ook Quinten Hermans verdween uit de voorposten door een lekke band. Timothy Dupont en Pieter Vanspeybrouck hadden het door de warmte hard te verduren en moesten na het afwerken van hun opdracht de strijd staken. Xandro Meurisse en Loïc Vliegen vertoefden nog in de groep met favorieten, die flink verdunde naarmate de wedstrijd vorderde. Vliegen kon zijn wagonnetje aanhaken tot op de sector Santa-Marie, waar de groep met latere winnaar Wout Van Aert er vandoor ging. Vliegen verscheen uiteindelijk samen met onder andere oud-winnaar Kwiatkowski, Van der Poel en Pogacar in de straten van Sienna in de groep voor de 12e plaats, en behaalde een mooie 18e plaats.
 
Loïc Vliegen:

« Het was gekkenwerk vandaag met de hitte en de visibiliteitsproblemen door al het stof. Om goed te presteren vandaag was een uitstekende conditie een must, maar voldoende hydratatie was eveneens cruciaal. Toen de beslissende aanval vertrok, kende ik door de hitte een moeilijker moment. Daarna ging het weer beter en was ik lang in de running voor de top 10, tot in de laatste 10 kilometer een groepje sterke renners kwam aansluiten. Helaas moest ik in de beklimming naar de Piazza del Campo de duimen leggen. Ik ben tevreden met mijn prestatie. »

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

« Zoals verwacht, hebben de Strade Bianche voor spektakel gezorgd. We hebben een goede koers gereden, en kregen met een gebruikelijke dosis pech te kampen. Doubey kwam ten val en Hermans werd op een slecht moment door een lekke band op achterstand gereden. Loïc Vliegen doorstond op een fantastische manier deze afvalkoers en koerste in de finale voor de 9e plaats. Dit is goed voor het vertrouwen van iedereen! »

Strade Bianche:
1.Wout Van Aert
2.Davide Formolo +0:30
3.Maximilian Schachmann +0:32
18.Loïc Vliegen +10:11
DNF Fabien Doubey
DNF Timothy Dupont
DNF Quinten Hermans
DNF Xandro Meurisse
DNF Corné Van Kessel
DNF Pieter Vanspeybrouck