Overslaan en naar de inhoud gaan

Parijs-Nice (7) - Doubey : « Fier op onze prestaties »

Parijs-Nice (7) - Doubey : « Fier op onze prestaties »

Parijs-Nice (2.WT, 8-15/03) werd deze zaterdag op de flanken van Valdeblore La Colmiane afgesloten. De Koers naar de Zon vertrok in Nice onder een stralende zon, die de renners aanspoorde om in de aanval te trekken. De start in richting van de Col de Vence, de eerste hindernis van de dag, was heel snel. Aimé De Gendt, die van de vroege vlucht met Thomas De Gendt en Julian Alaphilippe deel uitmaakte, werd in de nek door een wesp gestoken en werd tot de opgave gedwongen. Fabien Doubey heeft enkele initiatieven in het peloton gevolgd, vooraleer in de groep te blijven om de finale beklimming naar La Colmiane (16,3km aan 6,3%) voor te bereiden. In gezelschap van Xandro Meurisse (16e) finishte de Fransman 17e op de top, waardoor hij zijn 11e plaats in het eindklassement behield. Meurisse klom naar de 22e plaats.

Fabien Doubey:

«  Ik verwachtte dat de finale klim vandaag te lang zou zijn voor mij, maar ik probeerde toch om het hoge opgelegde tempo van Arkéa Samsic zo lang mogelijk te volgen. Toen ik de groep moest laten gaan, wachtte ik op Xandro om samen zo snel mogelijk de finish te bereiken, met een 11e plaats in het algemene klassement als resultaat. » 

«  Deze week heb ik kunnen tonen dat ik passe-partout ben. In de waaiers hield ik goed stand en in mijn geliefkoosde middelgebergte probeerde ik in het offensief te gaan. Ik zei gisteren al dat ik voorafgaand aan deze Parijs-Nice met beide handen voor een top 15 zou tekenen. We mogen fier zijn op deze prestaties, met onder andere de 3e plaats van Andrea Pasqualon. Hiervoor wil ik alle renners en staff bedanken. » 

« Door deze noodgedwongen competitiepauze krijg ik even de tijd om te rusten, vooraleer een nieuwe efficiënte trainingsperiode in te lassen. Aangezien ik met het veldrijden mijn seizoen iets vroeger startte, komt deze competitiestop eigenlijk niet ongelegen. We volgen de situatie goed op, zodat ik klaar ben wanneer we er opnieuw in mogen vliegen! »

Xandro Meurisse:

«  Het was opnieuw een zware rit, zowel in de vlakke valleien als bergop werd er hard doorgereden. Dit had ongetwijfeld met de sterkte van de vroege vlucht te maken. Maar we zijn er goed doorgekomen. De slotklim was de eerste lange helling van het seizoen en dat is altijd wat aftasten. Fabien probeerde de favorieten te volgen, maar het tempo was zo hoog, waardoor hij al snel in mijn groepje terechtkwam. We hebben met ons twee bijna de volledige beklimming voor onze rekening genomen. We hebben er dus het maximum uit gehaald voor het eindklassement van Fabien. » 

« Persoonlijk ben ik ook tevreden dat ik deze week met een goed gevoel kan afsluiten. Al is het spijtig dat ik de eerste dagen niet over goede benen beschikte en daardoor misschien een mogelijke top 15 door de vingers heb laten glippen. Het is spijtig dat er grote onzekerheid heerst over het vervolg van ons programma. Langs de ene kant zouden we ons op het ergste moeten voorbereiden, maar langs de andere kant moeten we van onze huidige goede conditie gebruik maken om klaar te zijn voor de herstart. Er is één zekerheid: we zijn dankbaar voor deze last minute deelname en zeer tevreden over wat we deze week bereikt hebben! » 

Hilaire Van der Schueren:

« We hebben een fantastische week achter de rug, met als uitschieters de 3e en 6e plaatsen in de sprint met Andrea Pasqualon, en de 11e plaats in het eindklassement met Fabien Doubey. We hebben onze Franse revelatie met de ploeg zeer goed geholpen. Dit resultaat is na de 12e plaats van Guillaume Martin in de recentste Ronde van Frankrijk een bevestiging dat we klaar zijn voor deze grootste koers ter wereld. »

« Maar zo ver zijn we nog lang niet. Voor de komende weken zit iedereen met veel vraagtekens. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer mogen koersen! »

Etappe 7:

1.Nairo Quintana
2.Tiesj Benoot +0:46
3.Thibaut Pinot +0:56
16.Xandro Meurisse +3:54
17.Fabien Doubey +3:58
46.Andrea Pasqualon +14:59
DNF Aimé De Gendt
DNF Boy van Poppel
DNF Pieter Vanspeybrouck

Eindklassement:

1.Maximilian Schachmann
2.Tiesj Benoot +0:18
3.Sergio Higuita +0:59
11.Fabien Doubey +5:36
22.Xandro Meurisse +17:12
36.Andrea Pasqualon +31:32