Overslaan en naar de inhoud gaan

Paris Nice (2) - Doubey : "Op mijn elan doorgaan"

Paris Nice (2) - Doubey : "Op mijn elan doorgaan"

De tweede rit in Parijs-Nice (2.WT, 8-15/03) liep verder weg van de Franse hoofdstad, in richting van Loiret. De zon die de startzone in Chevreuse verwarmde, inspireerde twee renners om in het begin van de rit in de aanval te trekken. Het duo passeerde de eerste beklimmingen van de dag op kop, maar gezien de wind vrij spel had in de vlakten van Loiret, legde het peloton een hoog tempo op, waardoor de ontsnapten op meer dan 60 kilometer van de finish gegrepen werden. De waaiers volgden mekaar op, tot een valpartij het peloton op een dertigtal kilometer van de finish in Chalette-sur-Loing definitief splitste. Andrea Pasqualon (29e) won de sprint van de derde groep, op 36 seconden van dagwinnaar Giacomo Nizzolo. Doubey, 40e in de rit en in de groep van Pasqualon, bevindt zich nu op de 19e plaats in het algemene klassement. Deze dinsdag verlaat het peloton Chalette-sur-Loing in de richting van La Châtre voor een sprintersrit over 212,5 kilometer.

Fabien Doubey :

« We kregen opnieuw met een nerveuze en stresserende dag te maken, door de wind, de regen en de kou. De kopgroep heeft nooit meer dan drie minuten voorsprong gekend, en Bora heeft op 60 kilometer van de finish voor een hergroepering gezorgd. We wisten dat het parcours door open velden liep en er dus een grote kans op waaiers was. Spijtig genoeg bevond ik met met Andrea Pasqualon door de val van Quintana in de tweede groep. We hebben nog geprobeerd om terug te keren, maar we kwamen niet dichter dan 50 meter van de eerste groep. Uiteindelijk eindig ik met een aantal kopmannen zoals Teuns en Benoot. We hebben de meubelen gered. »

« Ik ben eerder tevreden over mijn gevoel, dat dagelijks verbetert. Er wacht ons nog een nerveuse dag, daarna zullen de benen spreken. Eerst een tijdrit en dan beklimmingen. Ik blijf vol vertrouwen, ik heb zin in een gevecht bergop. Maar we moeten de concentratie behouden voor de rit van deze dinsdag en zo goed mogelijk vooraan blijven. Het is niet makkelijk om in de World Tour koersen goed gepositioneerd te blijven, maar ik wil op mijn elan doorgaan! » 


Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur) :

« Dit is Parijs-Nice ! Ik ben hier al voor de 20e of 25e keer en de ingrediënten blijven onveranderd: wind, open vlakten en waaiers! We mogen nog een derde dag van hetzelfde soort verwachten, dan een tijdrit vooraleer de heuvelachtige parcoursen aan te vatten. Tot nu toe houden we goed stand. Vandaag hadden we vier renners in de eerste waaiers. Niet in de eerste groep nee, maar het niveau is erg hoog. »

« Ik ben blij dat we hier aanwezig zijn om de aankomende wedstrijden voor te bereiden. Doubey en Pasqualon eindigden in de tweede grote waaier die 36 seconden verloor. Wanneer je aankomt met Teuns, Gilbert of Benoot, dan ben je de strijd goed doorgekomen. Gelukkig zijn we ontsnapt aan alle valpartijen, want het was erg nerveus. Pasqualon heeft ook in de sprint goede dingen laten zien voor de rest van de week. » 

Etappe 2 :

1. Giacomo Nizzolo (NTT) les 166,5km en 3h49:57 (43,44km/h)
2. Pascal Ackermann (BORA Hansgrohe) 
3. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)
29. Andrea Pasqualon + 0:36
40. Fabien Doubey 
70. Boy Van Poppel + 3:05
79. Aimé De Gendt
92. Xandro Meurisse + 3:37
109. Pieter Vanspeybrouck
121. Tom Devriendt + 5:35

Voorlopige algemene klassement :

1. Maximilan Schachmann (Bora-Hansgrohe)
2. Giacomo Nizzolo (NTT) + 0:15
3. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) + 0:21
19. Fabien Doubey + 1:01
38. Andrea Pasqualon + 3:28
78. Aimé De Gendt + 7:02
79. Xandro Meurisse + 7:03
84. Pieter Vanspeybrouck + 7:34
121. Boy Van Poppel + 18:02
130. Tom Devriendt + 20:32