Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Bakelants vervoegt Circus-Wanty Gobert-Tormans

Jan Bakelants vervoegt Circus-Wanty Gobert-Tormans

Circus - Wanty Gobert - Tormans voegt een 26e renner aan zijn effectief voor 2020 toe. Jan Bakelants heeft een contract van één seizoen getekend bij het Belgische UCI Pro Team. De Belg van 33 jaar brengt zijn ervaring uit tien campagnes in de World Tour mee. Bakelants, afkomstig uit Team Sunweb, zal de jongeren kunnen bijstaan in hun opleiding en eveneens zijn eigen kaart kunnen spelen op heuvelachtige parcoursen.

Tijdens zijn professionele parcours dat in 2009 begon, won hij onder andere een rit in de Ronde van Frankrijk in 2013, in Corsica, en droeg hij de gele trui. Hij was eveneens de beste in de Grote Prijs van Wallonië (2013), een rit in het Critérium du Dauphiné (2014) en de rondes van Piémont en Emilie (2015). Bakelants, die vier keer in de top 25 van de Ronde van Frankrijk eindigde, hoopt de wegen van deze grote ronde deze zomer opnieuw te berijden.

Jan Bakelants :
« Circus - Wanty Gobert - Tormans is voor mij een perfect fit! Ik kan de toprenner in mezelf opnieuw heruitvinden in deze omgeving waarin een agressieve koersstijl graag gezien wordt. De uitdagende wedstrijdkalender met een uitgebreid World Tour programma deed me lonken naar dit Belgische Pro Team. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring door te geven aan mijn nieuwe ploegmaten en te presteren in de Ronde van Catalonië en de Waalse klassiekers. Mijn motivatie is groot om er snel in te vliegen en deel uit te maken van het teamsucces! »

Hilaire Van der Schueren :
« Tijdens de gesprekken die we sinds oktober voerden, voelde ik zijn grote motivatie. We geloven sterk in zijn meerwaarde om onze jonge neopreofs in het profpeloton wegwijs te maken en om onze oudere garde in de klassiekers en hopelijk de Tour de France bij te staan! »

Jean-François Bourlart :
« We hebben lang nagedacht, maar we kunnen een groot renner als Jan Bakelants, ritwinnaar en drager van de gele trui in de Ronde van Frankrijk, niet zonder ploeg laten. Hij heeft getoond dat hij na zijn zware valpartij op een goed niveau teruggekomen is en zal bij Circus - Wanty Gobert - Tormans een pak wedstrijden die hem liggen kunnen rijden. Hij wordt een belangrijke pion om uit te spelen in de World Tour wedstrijden in dewelke we deelnemen en in de jacht op UCI punten. »