Overslaan en naar de inhoud gaan

WGG triomfeert voor derde opeenvolgende jaar in UCI Europe Tour

WGG triomfeert voor derde opeenvolgende jaar in UCI Europe Tour

Wanty-Groupe Gobert heeft voor het derde opeenvolgende jaar het eindklassement van de UCI Europe Tour op haar naam geschreven. De combinatie van de 12 overwinningen met een rist aan ereplaatsen zorgt ervoor dat de Belgische procontinentale formatie van 21 renners afgetekend eindwinnaar is voor het Franse Cofidis en het Italiaanse Androni.

WGG legde de basis voor de eindzege met 12 overwinningen verspreid over heel Europa. Onze Fransman Guillaume Martin won een etappe en het eindklassement in het Circuit de la Sarthe. Andrea Pasqualon kraaide victorie in twee etappes en het eindklassement van de Tour du Luxembourg en de GP Plumelec. De Noor Odd Eiking won een etappe in de Tour de Wallonie. Maar ook de Belgen deden hun duit in het zakje. Zo schreef Jérôme Baugnies de GP Stad Zottegem en IWT Oetingen op zijn naam. Verder won Xandro Meurisse de Druivenkoers in Overijse, Guillaume Van Keirsbulck de onverharde Antwerp Port Epic en onze snelle man Timothy Dupont de Schaal Sels.

Jean-François Bourlart (manager):

'We zijn erg trots op onze nieuwe eindoverwinning in het ploegenklassement van de UCI Europe Tour. Dit algemene klassement winnen voor het derde achtereenvolgende jaar bewijst opnieuw dat WGG het meest regelmatige team van de 2de divisie is. Met onze 14 wildcards voor WorldTour-wedstrijden in 2018 laten we ook zien dat de organisatoren ons vertrouwen en dat ze onze offensieve manier van koersen weten te appreciëren."

"Aan het eind van dit jaar hebben we bovendien China ontdekt en op wat voor een manier! Boris Vallée leidde ons naar de 13de UCI-overwinning van het seizoen door de Tour of Taihu Lake (2.1) als eindwinnaar af te sluiten. Hét bewijs dat WGG ook buiten de Europese grenzen presteert. Het is nu tijd om even uit te rusten vooraleer we het nieuwe seizoen voorbereiden. De geplande hervorming van de UCI is interessant voor ons, maar daarvoor moeten we bij de beste procontinentale ploegen blijven. Dit is ons doel voor de komende seizoenen. '

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

"Ik ben nu vijf jaar ploegleider bij Wanty-Groupe Gobert. Na twee dichte ereplaatsen in 2014 en 2015 is dit nu al onze derde opeenvolgende eindzege. Dat is een opluchting en geeft me enorm veel voldoening. Ik wil al mijn renners en staff bedanken voor het prachtige werk in het afgelopen seizoen."

"Elk jaar is dit klassement voor ons een hoofddoel. We weten dat ASO naar de Europe Tour kijkt om hun wildcards uit te delen. Als je hier scoort ben je goed op weg naar een heel aantal mooie wedstrijden."

"Augustus was wat mij betreft de sleutelmaand voor het klassement, met  onze overwinningen in de eendagswedstrijden in Zottegem, Overijse, Merksem en Antwerpen. Maar we hebben die lijn kunnen doortrekken, met mooie ereplaatsen in Binche, Parijs-Tours en tot in de slotwedstrijd Tacx Pro Classic afgelopen zaterdag."

Benoit Soenen (gedelegeerd bestuurder Wanty SA):

"Voor onze ploeg en ons bedrijf is dit derde opeenvolgende succes in de UCI Europe Tour iets om echt trots op te zijn. We hadden er een doel van gemaakt. Dit resultaat belooft voor de toekomst, zeker in het kader van de hervorming die de UCI zal doorvoeren in 2020. Die hervorming wil ploegen met ons statuut motiveren om te blijven knokken. We zijn capabel om spektakel te maken in de Tour de France, maar ook regelmatig te blijven doorheen het hele seizoen."

"Als partner motiveren deze prijzen ons om te blijven investeren in sport en wielrennen in het bijzonder. Er is hier een echte boodschap die we willen overbrengen. Het zijn niet alleen de WorldTour-teams die presteren. Achter hen zijn er ook solide projecten die hun plaats opeisen. "

"Ik vind veel overeenkomsten tussen ons bedrijf en het wielerteam. Als Waalse economische actor slagen we erin om op te boksen tegen multinationals. De recente overname van Ronveaux is het bewijs (450 werknemers, op een totaal van 1.500 mensen bij Wanty SA): de eigenaars gaven de voorkeur aan behoud van de lokale wortels in plaats van ye verkopen aan grote Europese mastodonten. Ons wielerteam slaagt er ook in om aan de top van de UCI Europe Tour te blijven, wat ons een fantastische communicatieboost geeft. "

Ronald Gobert (gedelegeerd bestuurder Groupe Gobert): 

"Het imago van Groupe Gobert is sterk verbonden met dat van het wielerteam. Deze nieuwe overwinning is een sterk signaal, een echt succes dat een goed seizoen bekroont. We zullen zien wat dit succes ons zal brengen in het kader van de UCI-hervorming die in 2020 zal worden ingevoerd. Maar het is overduidelijk een positief signaal voor de ontwikkeling van Wanty-Groupe Gobert. "

"Evolueren aan de top is een grote voldoening, maar bevestigen voor het derde jaar op rij nóg meer. We hebben ook onze tweede Tour de France met succes afgerond. Dit toont de ernst van het team en het project. Het motiveert om de ontwikkeling van deze hele structuur verder te zetten. "

Eindklassement UCI Europe Tour 2018

1. Wanty-Groupe Gobert 
2. Cofidis, Solutions Crédits
3. Androni Giocattoli-Sidermec
4. Direct Energie
5. Roompot-Nederlandse Loterij