Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanty-Groupe Gobert in de Ronde van Frankrijk!

Wanty-Groupe Gobert in de Ronde van Frankrijk!

Voor de allereerste keer in zijn geschiedenis zal Wanty-Groupe Gobert aan de Ronde van Frankrijk deelnemen. Het management van de ploeg kreeg vanmorgen de bevestiging van organisator ASO dat Wanty-Groupe Gobert is geselecteerd voor de Tour de France (2-23/07) en het Critérium du Dauphiné (04-11/06).
 
Jean-François Bourlart (algemeen manager) : “Ik ben heel trots. Wij hoopten aan de start van een grote ronde te mogen verschijnen, maar we durfden niet in de Ronde van Frankrijk geloven. Dat bewijst het respect dat organisatoren en de wielerwereld nu voor ons heeft. Wij wisten dat onze deelname aan de Dauphiné deuren opende voor een eerste grote ronde. Dat bevestigt de progressie van onze ploeg, stap voor stap. Vorig jaar wonnen we onze eerste World Tour overwinning in de Amstel, en het Europe Tour klassement, belangrijke elementen voor Christian Prud’homme. Sinds VC Ath, opgericht in 1974, hebben we een mooie weg afgelegd. Met onze beloftenploeg, dan de Continentale en nu Pro Continentale ploeg voor het zevende jaar op rij. In de Tour de France gaat Wanty-Groupe Gobert eindelijk met de grote jongens mogen meespelen, dankzij werk, vertrouwen en volharding.”
 
Hilaire Van der Schueren (ploegleider) : “Ik had een goed voorgevoel maar we moesten toch wachten tot de officiële bevestiging. Na de prestaties van vorig jaar is het dik verdiend. Het is de beloning van het harde werk van de laatste jaren. Wij hebben héél hard moeten werken om een ploeg op dit niveau te krijgen. Het is nu een grote stap vooruit. Vier jaar geleden, toen ik begonnen ben bij Wanty-Groupe Gobert, zijn we van nul begonnen. Het doel was om jaar na jaar een stap voorwaarts proberen te zetten en dan te zien waar we komen. Nu, voor onze vierde jaar, bereiken we het hoogst mogelijk : een deelname in de Ronde van Frankrijk. Voor Wanty, Groupe Gobert en al onze partners is het grote nieuws. Nu moeten we dat waar maken en goed presteren. Maar ik heb er vertrouwen in. Nu gaan we even een aantal dingen bekijken, en daarna focussen om te zien wat gaat komen. We zullen een kern van renners maken om in juli goed te presteren.”
 
Benoit Soenen (CEO Wanty Groep) : “Zoals onze bedrijf Wanty zijn we altijd van plan geweest om onze wielerploeg stap voor stap te laten groeien. Wij gingen vooruit met onze eigen middelen en volgens onze eigen weg. Sinds Wanty is bijgekomen in de naming van de ploeg, was de progressie exponentieel. Na het eindklassement in de UCI Europe Tour bereiken we het hoogst haalbare met deelname aan de Tour de France. Namens Wanty, wil ik de 900 personeel-leden, de staff van de ploeg en de partners van Wanty-Groupe Gobert bedanken voor deze uitnodiging voor de Tour de France. Persoonlijk is dat een kinderdroom die uitkomt. Deze deelname aan de grootste wielerwedstrijd ter wereld gaat de Wanty Groep een uitstekende zichtbaarheid geven om te helpen in onze internationale ontwikkeling. Ik nodig nu al onze renners uit om deze wildcard te verzilveren door de beste mogelijke prestatie te leveren tijdens de 3 weken koers. Zoals altijd gaat Wanty er het beste van maken.”
 
Ronald Gobert (CEO Groupe Gobert) : “Ik werd overheerst door een buitengewoon gevoel toen ik dit nieuws ontving. Sportief en menselijk gezien zijn we in een buitengewoon avontuur ingestapt met onze ploeg Wanty-Groupe Gobert. Dat maakt het nog mooier. Ondanks enorme financiële bedragen die soms geïnvesteerd worden in sport, bewijst deze Wild Card dat het mogelijk is om dromen waar te maken. Sport is zo mooi, sport is zo groot ! Verbonden zijn aan de derde grootste sportgebeurtenis ter wereld gaat een enorm boost geven aan Groupe Gobert qua reputatie.”