Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanty Gobert-Tormans verwerft zekerheid over de World Tour eendagskoersen in 2020

Wanty Gobert-Tormans verwerft zekerheid over de World Tour eendagskoersen in 2020

 
Wielerseizoen 2019 werd vorige dinsdag met de Ronde van Guangxi, de laatste World Tour wedstrijd van het jaar, in China afgesloten. Het doek viel ter gelegenheid van het UCI gala in Guilin, waar de tellers van de World Ranking op stop gezet werden. Het nieuwe mondiale klassement voor aan de UCI geaffilieerde teams heeft bijgevolg zijn verdict geleverd: Wanty-Gobert behoort met een totaal van 5086 UCI punten tot de beste zeventien teams in de World Ranking, vóór drie World Tour teams. Slechts één Pro Continentale formatie, Total Direct Energie, kon het Belgische team met een kleine marge van 64,67 punten voorafgaan.

 
Dit statuut van tweede beste Pro Continentaal team, na drie opeenvolgende overwinningen in de Europe Tour, verzekert onze ploeg in het kader van de hervorming van het professioneel wielrennen over een uitnodiging voor alle eendagswedstrijden in de World Tour in 2020. In het geval dat 18 ploegen een World Tour licentie verkrijgen, zal een automatische uitnodiging voor de World Tour rittenwedstrijden eveneens van toepassing zijn.
 
Jean-François Bourlart (algemeen manager) :
 
« Ik ben zeer fier over het werk geleverd door de renners en de staff. We zijn en blijven op deze manier één van de beste teams in de tweede divisie sinds meerdere jaren. Renners vertrekken, andere komen ons versterken, maar we blijven jaar na jaar progressie boeken en onze vooropgestelde doelen behalen. Onze sponsoren en technische partners die sinds al die jaren in ons geloven worden zo voor hun vertrouwen beloond. »
 
« De WANT YOU Club, dierbaar aan zijn voorzitter Arnaud Delmarche, blijft nieuwe leden die de familie vergroten verwelkomen. HEt is een fantastisch project dat dag na dag vooruit gaat. We hebben de komende jaren nog veel dingen te verwezenlijken in het wielrennen en het is een grote motivatie voor iedereen om aan dit nieuwe programma deel te nemen. Het is een nieuwe grote stap voor het project. »
 
Hilaire Van der Schueren (sportief directeur) :
 
« De druk voor de renners en de ploegleiding is na een lang en zwaar gevecht voor UCI punten van de ketel. Door achterwege blijvende resultaten in het voorjaar had ik mijn twijfels over de haalbaarheid van onze wens om bovenin de ranking van Pro Continentale teams te eindigen. Na een geslaagde Ronde van Frankrijk hebben we toch alle ijzers in het vuur geworpen om ons doel te behalen, al ging deze strategie om met meerdere renners tegelijk te scoren soms ten koste van een individuele overwinning.  »
 
« We zijn zeer tevreden om het seizoen als tweede Pro Continentale team in de World Ranking af te sluiten en de opportuniteit te krijgen om volgend seizoen aan alle World Tour klassiekers deel te nemen. Automatisch startrecht in klassiekers zoals Milaan - San Remo en de Strade Bianchi vormen een nieuwe stap in het groeiproces van Wanty Gobert - Tormans. Dit betere programma kan ons helpen om in het voorjaar beter te presteren. We zijn gemotiveerd om volgend jaar een sterke start te nemen om degelijke prangende strijd te vermijden! »