Overslaan en naar de inhoud gaan

Vooruitblik EK & Binck Bank Tour

Vooruitblik EK & Binck Bank Tour

Wanty-Groupe Gobert heeft zondag met Xandro Meurisse een vertegenwoordiger aan de start van het Europees kampioenschap op de weg in Glasgow (12/08). Voor Meurisse wordt het zijn eerste wedstrijd bij de profs in de Belgische kleuren.

De 26-jarige West-Vlaming verschijnt een dag later ook aan de start van de Binck Bank Tour (2.WT, 13-19/08) in Heerenveen. Sportdirecteurs Hilaire Van der Schueren en Steven De Neef doen in de Belgisch-Nederlandse zevendaagse verder beroep op Timothy Dupont, Guillaume Van Keirsbulck, Frederik Backaert, Dion Smith, Pieter Vanspeybrouck en Tom Devriendt.

Xandro Meurisse:

"Bij de beloften reed ik in 2014 al eens een Europees kampioenschap op de weg in Nyon. Bij de profs is dit mijn allereerste nationale selectie. Dit is een mooie beloning voor het werk dat ik de afgelopen twee jaar geleverd heb. Het is plezant en zorgde voor extra motivatie. Voor mij is de selectie mentaal ook belangrijk. Vanaf het moment in de Dauphiné dat ik vernam dat ik tot de voorselectie behoorde gaf me dit een gevoel van erkenning."

"Mijn taak zal vooral zijn om de wedstrijd in Glasgow hard te maken. Op die manier maken we het als Belgische ploeg zo zwaar mogelijk voor de aanwezige sprinters. Na de wedstrijd neem ik samen met Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Dries Van Gestel een chartervlucht van de organisatie naar Groningen en de Binck Bank Tour."

"Voor mij is de Binck Bank Tour een unieke kans om mij komende week in West-Vlaanderen in de kijker te rijden. Als West-Vlaamse renner met een voorkeur voor zwaardere wedstrijden rijd ik niet vaak voor eigen publiek, dus wil ik hier mijn kans grijpen. Helaas voor mij is er geen Ardennenrit dit jaar. De wind kan de vlakke etappes wel verraderlijk maken. Ploegmaat Wesley Kreder kent Friesland wel. Hij waarschuwde me al: "Als er wat wind staat, pas dan maar op!" Met mannen als Van Keirsbulck, Devriendt en Backaert hebben we zeker renners mee die in de wind kunnen rijden."

"De tijdrit wordt in ieder geval cruciaal voor het klassement. In de Ronde van Denemarken viel mijn tijdrit wat tegen. Vijf minuten voor de start werd ik nog gestoken door een wesp in mijn onderrug. Dan was het moeilijk om me 100 procent te focussen. Maar ik ben altijd gemotiveerd voor een tijdrit. Ik wil de schade dinsdag beperken. Al wordt het voor mij dan al de derde etappe door het EK, in plaats van de tweede voor de concurrentie (lachend). Ik hoop op een goede dag zoals op het Belgisch kampioenschap. In de vlakke ritten ga ik zeker werken voor de ploeg. Met Timothy Dupont hebben we een snelle man mee die dicht kan eindigen in de sprints."