Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegen en Doubey naar het test-event in Tokyo

Vliegen en Doubey naar het test-event in Tokyo

Twee renners van Wanty-Gobert verdedigen de kleuren van hun natie tijdens het Test-Event van de Olympische Spelen in Tokyo, deze zondag 21 juli. Op deze Belgische nationale feestdag, zal Loïc Vliegen ter ere van zijn tweede selectie bij de profs de tuniek van de nationale Belgische ploeg dragen, zijn eerste onder de orders van Rik Verbrugghe. Fabien Doubey werd door de Franse nationale ploeg weerhouden voor zijn eerste verschijning in de blauw-wit-rode trui op de weg. De twee figuren nemen de start rond de Mont Fuji zondagochtend (12u lokaal, 5u in Europa).

Loïc Vliegen:

«  Ik ben zeer blij om hier in de Belgische kleuren te kunnen rijden. Deze pre-olympische wedstrijd, zelfs al zijn het nog niet de Olympische Spelen, zal een goed beeld over het parcours van volgend jaar geven. Sinds het Belgisch kampioenschap heb ik me goed voorbereid op hoogte in Livigno. Mijn conditie is goed en dit Test-Event moet me de mogelijkheid geven om in het ritme te komen naar de Ronde van Wallonië, waarvan ik een doel gemaakt heb. »

Fabien Doubey :
« Het is altijd een speciale eer om de trui van de nationale ploeg te dragen, vooral omdat ik deze niet meer gedragen heb sinds ik met cyclocross gestopt ben. Het maakt de cirkel zelfs een beetje rond, omdat ik voor de eerste keer de tricolore op de weg draag, nadat ik eerder de Franse kleuren al in de cylocross en in de mountainbike verdedigd heb. »

« Ik heb de Ronde van Oostenrijk gemist door een post-nataal probleempje van mijn zoon, maar het gevoel verbetert sinds het Critérium du Dauphiné, ik voel dit op training. We hebben een mooi collectief, en we er alles aan om de Franse ploeg een zo goed mogelijk resultaat te schenken en om zoveel mogelijk informatie aan de geselecteerden voor de Olympische Spelen volgend jaar door te geven. »

De Belgische selectie:
Stef Cras, Kobe Goossens, Lawrence Naesen, Dimitri Peyskens Loïc Vliegen,

De Franse selectie:
Fabien Doubey, Valentin Madouas, Clément Chevrier, Romain Combaud, Nans Peters