Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de France: De 8 vertegenwoordigers van Wanty-Gobert

Tour de France: De 8 vertegenwoordigers van Wanty-Gobert

Nadat vorige week de eerste vijf namen bij Wanty-Gobert voor de 106e Ronde van Frankrijk bekend gemaakt werden, heeft de sportieve directie zijn huiswerk afgewerkt en de laatste drie namen aan het lijstje toegevoegd. De selectie bestaat uit vier nationaliteiten. Eerder werd al bekend dat kopman Guillaume Martin ondersteuning van de Noor Odd Eiking (24), de Italiaan Andrea Pasqualon (31) en de belgen Aimé De Gendt (25) en Xandro Meurisse (27) zou krijgen. De Fransman Yoann Offredo (29), die in zijn race tegen de klok na twee zware valpartijen in het voorjaar net op tijd klaar is, en de Belgen Frederik Backaert (32) en Kevin Van Melsen (32) vervoegen het team richting de Grand Départ in Brussel op 6 juli. Kevin Van Melsen, vast element van het team sinds 2009, is aan zijn proefstuk toe in een drie weken lange wedstrijd, terwijl Frederik Backaert voor de tweede keer aan de Ronde van Frankrijk deelneemt en Yoann Offredo de twee voorbije jaren nooit ontbrak in onze selectie voor de Tour.

Jean-François Bourlart (algemeen manager):

« De laatste drie namen zijn altijd de moeilijkste om over te beslissen. We hebben de tijd genomen om na te denken, om op basis van een analyse van de collectieve prestaties een homogene en polyvalente groep voor deze Ronde van Frankrijk samen te stellen. Kévin Van Melsen is een trouwe ploegmakker die met zijn volharding sinds zijn zware val in de Ruta del Sol zijn plaats in deze selectie verdient. Hij zal Guillaume Martin in de vlakke ritten kunnen beschermen en in het offensief trekken. »

« Yoann Offredo beschikt over een ware ervaring in de Ronde van Frankrijk, in het gidsen van leiders in het bijzonder. De laatste plaats in de selectie was niet makkelijk om aan een renner toe te wijzen, te kiezen tussen Frederik Backaert en Loïc Vliegen. We hebben uiteindelijk voor de regelmaat in het begin van het seizoen van Frederik Backaert gekozen. Deze laatste behoorde vorig jaar niet tot de selectie, een bericht dat hij begrepen heeft, hij is goed blijven werken en wij belonen hem hiervoor. »


Hilaire Van der Schueren (sportief directeur):

« We trekken met een uitgebalanceerde selectie naar de Ronde van Frankrijk, die samen met kopman Guillaume Martin kunnen scoren. Eén voor één zijn onze renners rijp voor deze zware wedstrijd van bijna vier weken. Met dit team kunnen we gokken op veel doelen, een ritoverwinning en een goed eindklassement met Guillaume Martin horen daar zeker bij. »

« Samen met het management hebben we over de keuze van de drie laatste renners overlegd. Kévin Van Melsen heeft deze selectie verdiend, omdat hij altijd klaarstaat om voor de ploeg te werken. Uit het verleden heb ik geleerd dat we er baat bij hebben om onze kopman tijdens het eerste deel van de Tour, in de vlakke etappes, nog beter te beschermen. Kévin zal hierin een belangrijke rol spelen. Frederik Backaert is enorm populair sinds zijn aanvallen in zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk in 2017 en krijgt de kans om dit statuut te behouden. Over Yoann Offredo heb ik lang getwijfeld, omdat hij na zware valpartijen in de GP Denain en in de Vierdaagse van Duinkerke tot twee keer toe van ver terug moest komen. Tijdens zijn laatste wedstrijden heeft hij echter laten zien dat hij er perfect klaar voor is, hij leeft voor 200% als een echte prof. »

De selectie:

Frederik Backaert (Bel, 29)
Aimé De Gendt (Bel, 24)
Odd Eiking (Nor, 24)
Guillaume Martin (Fra, 26)
Xandro Meurisse (Bel, 27)
Yoann Offredo (Fra, 32)
Andrea Pasqualon (Ita, 31)
Kevin Van Melsen (Bel, 32)