Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de France 2019: eer aan Binche!

Tour de France 2019: eer aan Binche!

De 106de editie van de Tour de France (2.WT, 6-28/07) werd donderdag gepresenteerd in het Palais des Congrès in Parijs. De Grand Départ in Brussel was al langer aangekondigd, maar de rest van de route bleef tot gisteren onbekend. Na zijn vertrek uit de hoofdstad van Europa zal La Grande Boucle de stad Binche eren, thuisgrond van onze hoofdsponsor Wanty, aangezien de stad de start van de derde etappe op maandag 8 juli zal organiseren. Het peloton trekt dan richting Vogezen, voordat het Frankrijk oversteekt naar de Pyreneeën, met een eerste rustdag in Albi. De Tour de France zal afsluiten in de Alpen, met de legendarische beklimming van de Iseran en een laatste aankomst op hoogte in Val Thorens, alvorens te paraderen naar de Champs Elysées.

Jean-François Bourlart (algemeen manager):

"De komende Tour de France zit vol valkuilen en zal niet makkelijk te controleren zijn. Deze Tour is op het lijf geschreven van de baroudeurs, maar ook van de klimmers. Guillaume Martin is een pure klimmer en geniet van dit soort bergetappes. Ik ben heel blij dat de stad Binche wordt beloond voor zijn inzet voor het wielrennen."

"Het verschil tussen Binche en ons is dat wij niet zeker zijn of we erbij zullen zijn. We moeten nog wachten op bevestiging. Sinds twee jaar zijn we uitgenodigd omdat we de UCI Europe Tour winnen. Ik hoop dat dit volgend jaar opnieuw het geval zal zijn. Het zou een logische stap zijn in de richting van de door de UCI gewenste hervorming. "

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

"Deze Tour moet in de eerste week minder nerveus zijn, zelfs al kan een vlakke etappe vermoeiend zijn. Maar deze route is gunstiger zijn voor de klimmers, met meer aankomsten bergop. Dit speelt in het voordeel van een Bardet, maar ook van Guillaume Martin. "

"Voor mij persoonlijk zal het speciaal zijn om door Geraardsbergen te rijden en de Bosberg te beklimmen, met passage voor mijn huis. Maar dat duurt maar een paar minuten. "

Guillaume Martin (renner):

"De lay-out van deze Tour de France is vergelijkbaar met de editie 2017. De moeilijkheden worden gelijkmatiger verdeeld, met meer spektakel. Voor een renner als ik en een team zoals wij biedt dit mogelijkheden, met meer etappes in het middengebergte op minder bekende beklimmingen. Daarnaast hebben we ook recht op mythische passen voor het 100-jarig jubileum van de gele trui."

"Ik blijf zitten met een wrang gevoel na de laatste Tour de France. Ik voel geen wraak, maar ik wil iets anders in de Tour ontdekken. Ik denk dat een mooi resultaat binnen mijn capaciteiten ligt, dus ik hoop dat ons team opnieuw zal worden uitgenodigd. Omdat België mijn tweede thuis is en er onderweg heel wat bezienswaardigheden liggen, of het nu in de Elzas, Pau of de Alpen is. "

Yoann Offredo (renner):

"Ik vind deze Tour de France erg spannend. Ik zie geen mogelijkheid voor een team om de Tour te verpletteren omdat heel wat renners zich kunnen tonen in een breed gamma aan etappes. Dit geldt ook voor Wanty-Groupe Gobert. De eerste week zal interessant zijn, want door de nervositeit en valpartijen liggen er mogelijkheden voor ontsnappingen. "

Christophe Wanty (Wanty SA):

"Ik wil de stad Binche feliciteren, die het wielrennen al lang ondersteunt. Er is natuurlijk Binche-Chimay-Binche, we hadden er twee jaar de start van de Waalse Pijl en een prachtig Belgisch kampioenschap afgelopen zomer. Voor Binche is dit een eerlijke beloning. Ik hoop dat de route nu het hoofdkantoor van Wanty zal passeren, en waarom niet de reële start voor onze kantoren met een vroege aanval van een Wanty-Groupe Gobert renner? Dit wordt natuurlijk bepaald door een uitnodiging van ons team aan de Tour de France. We hebben er alles aan gedaan om voor een derde keer te worden uitgenodigd, nu blijft het wachten op de keuze van de organisatie. "