Overslaan en naar de inhoud gaan

Taihu Lake (7) : Boris Vallée verzekert eindwinst in slotetappe

Taihu Lake (7) : Boris Vallée verzekert eindwinst in slotetappe

De Tour of Taihu Lake (2.1, 07-14/10) werd zondag afgesloten aan de oevers van het Taihu-meer. Het peloton moest 137.5 kilometers afleggen van Changxing naar Huzhou. Wanty-Groupe Gobert stond voor de missie om de leidersplaats van Boris Vallée in de slotetappe te verdedigen. De voorsprong op nummer twee werd in de loop van de vorige etappes vakkundig uitgebreid. De missie werd door de vijf ploegmaats op briljante wijze uitgevoerd door de ontsnapping nauwgezet te controleren. Boris Vallée werd ideaal gelanceerd in de sprint en finishte knap derde, goed om de eindwinst helemaal te verzekeren. De Belgische ploeg sluit zo haar UCI-wegcampagne af met de eindzege, haar 1ste bij debuut op Chinese bodem en 13de zege van het seizoen op thuisgrond van onze Chinese kledijpartner Santic.

Boris Vallée :

« De ploeg controleerde de wedstrijd perfect. Zonder dit fantastische collectieve werk had ik de leiding nooit kunnen behouden. Ik verlies de groene trui met twee punten, maar dat was niet het hoofddoel. Mijn ploegmaats hebben me al hun vertrouwen geschonken en ik wil Wesley, Marco, Mark, Kévin en Jasper daarvoor warm bedanken. »

« Ik heb me bewust gespaard voor de eindsprint. Ik wilde mijn krachten bewaren en kon me zo goed plaatsen voor de slotsprint. Op het moment dat we nog drie kilometers moesten rijden voelde ik me opgelucht. Daarna focuste ik me op de sprint. Onze trein mengde zich met die van Willier, maar Mareczko was simpelweg te snel. »

« Ik ben blij om mijn seizoen op een positieve noot af te sluiten. Ik heb me dikwijls ten dienste van de ploeg gesteld, maar het doet goed om eens te winnen. Het is jammer dat ik de tweede etappe nipt niet op mijn naam kon schrijven. Maar ik heb geen spijt. Ik kan me sereen voorbereiden op mijn tweede seizoen en op een goede basis beginnen. Ik wil me tonen vanaf de eerste wedstrijden. » 

Etappe 7 :
1. Jakub Mareczko
2. Juan Sebastian Molano
3. Boris Vallée
52. Wesley Kreder
62. Marco Minnaard
68. Kévin Van Melsen
74. Jasper De Laat
97. Mark McNally

Eindklassement:
1. Boris Vallée
2. Benjamin Dyball + 0 :15
3. Alexander Cataford
46. Wesley Kreder
47. Kévin Van Melsen
52. Jasper De Laat
54. Marco Minnaard
62. Mark McNally