Overslaan en naar de inhoud gaan

Taihu Lake (5) : Leider Boris Vallée onvermoeibaar

Taihu Lake (5) : Leider Boris Vallée onvermoeibaar

De vijfde etappe van de Tour of Taihu Lake (2.1, 07-14/10) bood de langste etappe aan in de Chinese rittenkoers. De 146,5 kilometer van Nantong naar Haimen zetten de oranje leiderstrui Boris Vallée en zijn ploegmaats voor een zware klus. De aanvallen volgden elkaar in sneltempo op in de beginfase, maar het peloton hergroepeerde telkens in de aanloop naar de tussensprints. Boris Vallée pakte traditiegetrouw een bonificatieseconde en verstevigt zo zijn leiderspositie. In de slotsprint reed Boris Vallée goed gelanceerd naar een vierde plaats. De Belgische sprinter blijft ook op kop in het puntenklassement.
 
Boris Vallée :

« Het was opnieuw een nerveuze dag, met een stevige strijd voor de trui voor de beste Chinees. Zij vielen elkaar aan in de strijd om de bonificatieseconden, dus de verschillende aanvalspogingen kregen nooit meer dan 10 seconden voorsprong. Bij twee sprints mengde ik me in de debatten, waarbij ik helaas 4de eindigde in de eerste en vervolgens 3de in de tweede. Maar misschien is deze seconde beslissend in het eindklassement. »
 
« De ploeg leverde straf werk. Marco Minnaard, Kevin Van Melsen en Jasper De Laat controleerden de hele dag en Mark McNally en Wesley Kreder lanceerden me in de sprint. Helaas mis ik wat snelheid ten opzichte van Mareczko, die duidelijk de snelste was. Ik had graag derde geëindigd om wat extra seconden te sprokkelen, maar anderzijds behoud ik wel de leiding op twee dagen van het eind. »
 
« Ik heb veel vertrouwen in mijn ploeg. Morgen verwacht ik opnieuw een snelle start met een eerste tussensprint na 14 kilometer. Positionering wordt cruciaal. Ik hoop de leiding te behouden op de thuisgrond van onze kledijpartner Santic en op de bodem van onze fietsenproducent Cube. Maar ik denk in deze momenten vooral aan Jimmy Duquennoy, die deze vrijdag begraven wordt. » 
 
Etappe 5 :
1. Jakub Mareczko
2. Imerio Cima
3. Natnael Tesfatsion
4. Boris Vallée
71. Marco Minnaard
78. Kevin Van Melsen
86. Jasper De Laat
91. Wesley Kreder
98. Mark McNally + 0:20

Klassement :
1. Boris Vallée
2. Benjamin Dyball + 0 :15
3. Alexander Cataford 
48. Wesley Kreder + 1 :21
49. Kevin Van Melsen + 1 :23
52. Jasper De Laat + 1:27
54. Marco Minnaard + 1:28
60. Mark McNally + 1:37