Overslaan en naar de inhoud gaan

Taihu Lake (4) : Boris Vallée versterkt leiderspositie

Taihu Lake (4) : Boris Vallée versterkt leiderspositie

De vierde etappe van de Chinese rittenwedstrijd Tour of Taihu Lake (2.1, 07-14/10) bood een lokale ronde van 12 kilometer aan die 8 keer moest overwonnen worden. Het vlakke profiel zorgde voor een razendsnelle etappe aan een gemiddelde van 49km/u. Geen enkele ontsnapping slaagde erin echt weg te rijden. Boris Vallée pakte in elke van de twee tussensprints 1 bonificatieseconde. In de eindsprint reed Vallée naar een tiende plaats. In het algemeen klassement breidt hij zijn voorsprong uit tot 14 seconden met nog drie etappes voor de boeg. De 25-jarige Waalse renner blijft ook op kop in het puntenklassement.

Boris Vallée :

« Het was enorm zwaar vandaag. De verschillende ontsnappingspogingen droegen nooit langer dan 1 ronde. Dat zorgde voor een snelle etappe. Ik had vertrouwen in de ploeg en mikte op de tussensprints. Ik sprintte twee keer 3de, zo loop ik opnieuw 2 seconden uit. Maar bij die spurts verloor ik ook energie, net als Wesley Kreder en Mark McNally die me lanceerden. De wind zat op de kop, dat maakte het er niet makkelijker op. »

« In de eindsprint koos ik de verkeerde kant. Ik zat rechts en was daardoor niet beschermd tegen de wind. Maar op die manier zat ik niet in de gevarenzone voor valpartijen. Ik wil graag nog een etappe winnen, maar toch begin ik al aan het eindklassement te denken. Ik wil hier absoluut niet vallen en zo de eindzege op mijn buik schrijven.  »

« Alles loopt voorlopig voortreffelijk. We komen dichter bij het einde. Er wachten nog drie etappes. Ik had vandaag zware benen, maar we hebben al vijf wedstrijddagen in de benen. Ik heb vertrouwen in het vervolg. Ik hoop dat de ontsnapping morgen vroeg vertrekt, zodat we tot op het eind kunnen controleren zoals woensdag.  » 

Etappe 4 :
1. Dylan Kennett
2. Leonardo Bonifazio
3. Daniel Lopez Parada
10. Boris Vallée
67. Marco Minnaard
74. Mark McNally
94. Kevin Van Melsen
95. Jasper De Laat
97. Wesley Kreder

Klassement :
1. Boris Vallée
2. Benjamin Dyball + 0 :14
3. Alexander Catharford 
44. Mark McNally + 1:16
49. Wesley Kreder + 1:20
50. Kevin Van Melsen + 1:22
53. Jasper De Laat + 1:26
55. Marco Minnaard + 1:27

Puntenklassement :
1. Boris Vallée
2. Juan Sebastian Molano + 4 pts
3. Daniel Lopez + 13 pts