Overslaan en naar de inhoud gaan

Rhône-Alpes (4): Minnaard bevestigt opnieuw met top 10

Rhône-Alpes (4): Minnaard bevestigt opnieuw met top 10

In de vierde en laatste etappe van de Rhône-Alpes Isère Tour (UCI 2.2) tekende naast de dagelijkse portie regen ook een sterke wind present. 172 kilometer tussen Saint-Maurice-l'Exil en Charvieu-Chavaneux werden afgewerkt. Een snel wedstrijdbegin en lange beklimmingen in de eerste wedstrijdhelft zorgden ervoor dat veel renners sneuvelden. Een beperkt peloton met Marco Minnaard ving de drie vlakke slotronden van 15 kilometer aan. In de slotkilometers kon een groep van zes zich uit het peloton losmaken en sprinten voor de zege. Marco Minnaard finishte in de voorste gelederen van het peloton op de 12e plaats en sluit de Rhône-Alpes Isère Tour af op de 12e plaats in het algemene klassement.

Marco Minnaard:

« Met goede herinneringen aan mijn overwinning in de Rhône-Alpes Isère Tour in 2017 was ik erg gemotiveerd om naar deze Franse rittenwedstrijd terug te keren, ondanks ik de laatste weken wat naar het goede gevoel op de fiets op zoek was. Mijn goede resultaten deze week doen deugd! »

« Door de grote voorsprong van de kopgroep in de eerste rit was de kloof met de top drie in het algemene klassement meteen erg groot. In de derde etappe speelde ik alles of niks met een aanval op 50 kilometer van de finish. We bleven met een groep voorop, maar helaas konden we niet genoeg afstand van de leiders in het algemene klassement nemen om hen te bedreigen voor het podium. Ik keer met een tevreden gevoel naar huis en kijk al uit naar de volgende wedstrijden! »

Resultaten etappe 4:

1. Karl Patrick Lauk

2. Jan Bárta

3. Robin Froidevaux

12. Marco Minnaard +0:32

Algemene klassement:

1. Matthias Krizek

2. Claudio Imhof +0:01

3. Sander Andersen +0:47

9. Marco Minnaard +3:15