Overslaan en naar de inhoud gaan

Parijs-Nice (3) : Andrea Pasqualon, 3e: "Ik wachtte iets te lang"

Parijs-Nice (3) : Andrea Pasqualon, 3e: "Ik wachtte iets te lang"

Relatieve rust keerde terug naar Parijs-Nice (2.WT, 10/03) deze dinsdag voor de derde rit tussen Chalette-sur-Loing en La Châtre. De wind blies de hele dag op kop en moedigde de renners niet aan om in het offensief te trekken. Tom Devriendt koos ervoor om solo in de aanval te gaan en een voorsprong tot 9’15 op te bouwen. De Belg werd op een veertigtal kilometer van de finish gegrepen door een peloton dat attent bleef voor eventuele waaiervorming. De overwinning werd uiteindelijk tussen de sterkste renners uitgevochten in La Châtre. Het stijgende profiel in de laatste 2 kilometer heeft Andrea Pasqualonde kans gegeven om zich naar het podium van deze derde rit te wurmen, op de 3e plaats na Ivan Garcia Cortina en Peter Sagan. In het algemene klassement klimt Fabien Doubey naar de 17e plaats, op de vooravond van de individuele tijdrit van 15,1 kilometer rond Saint-Amand-Montrond.

Andrea Pasqualon:

«  Ik koos voor het wiel van Sagan, maar door de tegenwind in de laatste rechte lijn wachtte iedereen lang af om zijn sprint in te zetten. Garcia Cortina was de eerste om zijn ultieme inspanning te beginnen, en misschien had ik ook vroeger mijn sprint moeten aanvatten. Ik had goede benen en was snel aan de meet. » 

«  De weersomstandigheden waren beter dan de voorbije dagen, maar de nervositeit was nog even hoog. In de wetenschap van de twee eerste ritten wilde iedereen vooraan blijven. Morgen is een heel ander verhaal. In de tijdrit wil ik mijn conditie testen, al weet ik dat hij dik in orde is. » 

Hilaire Van der Schueren:

«  Ik wist dat de ontsnapping weinig kans op slagen had, maar Tom Devriendt wou bevestiging met het oog op de klassiekers, dus heb ik hem laten doen. Daarachter was het opnieuw nerveus en onrustig, zoals bij elke Parijs-Nice. We hebben geprobeerd om Fabien Doubey goed te beschermen, waardoor Andrea Pasqualon soms geïsoleerd was. Toch eindigt hij op het podium, wat voor ons een uitstekend resultaat is in Parijs-Nice. Ik hoop dat Xandro Meurisse aanstaande woensdag een goede tijdrit zal rijden. » 

Etappe 3:

1. Ivan Garcia Cortina
2. Peter Sagan
3.Andrea Pasqualon
26. Fabien Doubey +0:03
73. Aimé De Gendt +1:53
117. Xandro Meurisse +5:50
121 Boy van Poppel
123. Pieter Vanspeybrouck
127. Tom Devriendt +6:01

Voorlopige algemene klassement:

1. Maximilian Schachmann
2. Giacomo Nizzolo +0:13
3. Jasper Stuyven +0:24
17. Fabien Doubey +1:04
35. Andrea Pasqualon +3:24
64. Aimé De Gendt +8:55
85. Xandro Meurisse +12:53
87. Pieter Vanspeybrouck +13:24
124. Boy Van Poppel +23:52
130. Tom Devriendt +26:30