Overslaan en naar de inhoud gaan

Odd Eiking voor twee extra seizoenen bij Wanty-Gobert

Odd Eiking voor twee extra seizoenen bij Wanty-Gobert

De Noor Odd Christian Eiking engageert zich voor twee extra seizoenen met de Wanty-Gobert formatie. De Scandinavische puncher, in beeld in de tiende rit in de Ronde van Frankrijk waar hij van de vroege vlucht deel uitmaakte, eindigde op het podium in de Classic de l'Ardèche en in de GP de Morbihan dit seizoen. Vorige zomer won Eiking de derde etappe in de Ronde van Wallonië. De renner uit Bergen blijft dus tot eind 2021 aan Wanty-Gobert verbonden.


Odd Eiking:

 
« Ik ben zeer gelukkig om bij de formatie Wanty-Gobert, die me als een familie verwelkomd heeft, te blijven. Ik krijg er vele mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en om mijn passie uit te oefenen. De sfeer is uitstekend, wat zeer belangrijk is! Ik wil in deze Ronde van Frankrijk op mijn elan doorgaan, om hopelijk tussen hier en Parijs een mooi resultaat te behalen. En in het vervolg wil ik mijn progressie doortrekken om nog vaker in de mogelijkheid te zijn om op de overwinning aanspraak te maken »
 
 
Jean-François Bourlart (algemeen manager):
 
« Odd is een sleutelelement binnen ons effectief. Ik verwacht de komende weken en jaren veel van deze getalenteerde renner. Odd beschikt over de mogelijkheid om zich te tonen op parcoursen met een geaccidenteerd reliëf en om te overleven op de meest veeleisende profielen. Met zijn amper 24 jaar past hij ook perfect binnen onze opleidingspolitiek. We hebben dit getoond met Guillaume Martin of Xandro Meurisse: we kunnen talenten op hun eigen ritme laten openbloeien, zonder het overslaan van stappen. Ik ben ervan overtuigd dat Odd dit spoor verder zal blijven volgen en aan het eind van zijn eerste Ronde van Frankrijk een nieuwe kaap zal bereiken.  »