Overslaan en naar de inhoud gaan

Murcia (2): Meurisse (4e) verzekert zich van een klinkende eindzege

Murcia (2): Meurisse (4e) verzekert zich van een klinkende eindzege

Er viel heel wat beweging te noteren in de aanvangsfase van de slotdag van de Vuelta Ciclista a la Region de Murcia (15/02, 2.1), maar het peloton liet de koplopers geen tweede dag op rij begaan. Vanaf de eerste van vier gecategoriseerde beklimmingen werd er stevig aan de boom geschud. Movistar Team nam de leiding in het peloton over van de renners van Circus-Wanty Gobert-Tormans, die hun leider Xandro Meurisse goed omringden. Slechts een dertigtal renners waren in staat om het hoge opgelegde tempo tot halfkoers te volgen. Een aanval van Valverde en Kamna op de flanken van de Alto de Collado de Bermejo, de enige beklimming buiten categorie, bedreigde de leiderspositie van Xandro Meurisse. Het duo was in de vlakke finale echter niet opgewassen tegen de achtervolgende groep van zeven renners, die de rit- en eindoverwinning in de straten van Murcia zou betwisten. Luis Leon Sanchez kwam afgescheiden als eerste over de finishlijn, net voor de achtervolgers met Meurisse. De Belg van Circus-Wanty Gobert-Tormans finishte als 4e een schrijft zijn eerste rondewedstrijd op zijn naam, na eerdere overwinningen in de Druivenkoers in Overijse (2018) en een rit in de Vierdaagse van Duinkerke (2016).

Xandro Meurisse:

«  Al vroeg tijdens de rit legde Movistar team een hoog tempo op. Ik had de aanval van Valverde in de gaten, maar was verrast dat Kamna, mijn concurrent voor het klassement, in staat was om hem te volgen. Deze scheve situatie kon ik niet meteen rechtzetten, omdat ik logischerwijze geen hulp kreeg van de ploegmaten van deze laatste. Gelukkig kwam er uit de achtergrond versterking van de renners van CCC en kwam ik weer in pole positie. Ik heb vaak op de tanden moeten bijten op dit zware parcours, maar met de finish in zicht en de gele trui rond de schouders kon ik iets meer! » 

«  Ik ben enorm blij met deze overwinning en de steun die ik van de ploeg kreeg. Mijn vertrouwen voorafgaand aan de rit was groot, dankzij mijn sterke en ervaren ploegmaten. Ze hebben allen hun dienst bewezen en ik hoop dat deze overwinning een grote stimulans is om de komende weken en maanden op hetzelfde elan door te blijven gaan! » 

Etappe 2:

1.Luis Leon Sanchez
2.Omar Fraile +0:07
3.Josef Cerny
4.Xandro Meurisse
11.Loïc Vliegen +5:25
26.Simone Petilli +5:45
32.Aimé De Gendt +5:56
62.Maurits Lammertink +12:54
DNF Pieter Vanspeybrouck

Eindklassement:

1.Xandro Meurisse
2.Josef Cerny +0:11
3.Lennard Kamna +0:17
21.Loïc Vliegen +22:22
34.Simone Petilli +22:42
35.Aimé De Gendt +24:16
39.Jan Bakelants +27:30
56.Maurits Lammertink +29:51