Overslaan en naar de inhoud gaan

Kuurne - De Winter in het offensief, Pasqualon top-20

Kuurne - De Winter in het offensief, Pasqualon top-20

In Kuurne-Brussel-Kuurne (1.HC) trok Wanty-Gobert opnieuw ten aanval. Ditmaal was het onze 26-jarige Waalse renner Ludwig De Winter die een ontsnapping van 7 renners vervoegde. De voorsprong van de koplopers bleef beperkt tot maximaal 3 minuten. Na de beklimming van de Oude Kwaremont werd de kopgroep gegrepen door de voorhoede van het peloton.

Timothy Dupont, vorig jaar nog 10de in Kuurne, kende meervoudige materiaalpech voor de Oude Kwaremont en moest de wedstrijd staken. Andrea Pasqualon en Pieter Vanspeybrouck tekenden wel present in de eerste achtervolgende groep. Pasqualon spurtte in Kuurne naar een 16de plek in de daguitslag, Vanspeybrouck finishte als 22ste.

Ludwig De Winter:

"Ik had voor de wedstrijd al een aanval in gedachten. En als ik iets beloof voer ik het ook uit!  Het was een zware strijd om de ontsnapping van de dag te vervoegen. Boris Vallée en ikzelf wisselden elkaar goed af, zo kon ik af en toe even op adem komen."

"Het was grappig om met Alex Kirsch een oud-ploegmaat in de ontsnapping tegen te komen. Omdat onze voorsprong nooit groter was dan 3 minuten was het doel om de Oude Kwaremont te overleven. Het was leuk om mij in de aanval te tonen. Bovendien is het voor de ploeg ook belangrijk om in deze koersen in de kijker te rijden."

De Winter

"In de openingsmaanden van het seizoen is het mijn objectief om me te laten zien in de ontsnapping. Dinsdag ga ik van start in Le Samyn. Dat is naast de opener van het Waalse wielerseizoen om nog andere redenen een speciale dag voor mij. Ten eerste verjaart mijn zoontje dinsdag en ten tweede is het ook carnaval in Binche. Ik vier carnaval op mijn manier door plezier te maken op de fiets."

Andrea Pasqualon:

"Ik ben toch stevig teleurgesteld over mijn sprint. Ik voelde dat er echt kracht in de benen zat en een top-5 sprinten was zeker mogelijk. Ik zat goed geplaatst in het wiel van Groenewegen en Ackermann. Maar iemand hield plots zijn benen stil en daardoor verloor ik enorm veel posities."

"Ik voel dat ik wel sterker ben geworden in deze Vlaamse wedstrijden, zeker ten opzichte van vorige jaren. Dat is positief. Mits wat bijkomende parcourskennis voel ik me helemaal klaar voor wedstrijden als Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen."

Uitslag

1. Bob Jungels
2. Owain Doull
3. Niki Terpstra
16. Andrea Pasqualon
22. Pieter Vanspeybrouck
DNF Ludwig De Winter
DNF Tom Devriendt
DNF Timothy Dupont
DNF Boris Vallée
DNF Wesley Kreder