Overslaan en naar de inhoud gaan

Jasper De Plus en Alexander Evans sluiten aan bij Wanty Gobert - Tormans

Jasper De Plus en Alexander Evans sluiten aan bij Wanty Gobert - Tormans

Wanty Gobert - Tormans neemt de komende twee jaar twee jonge neoprofs onder zijn hoede. De belg Jasper De Plus is afkomstig van Home Solution - Soenens, terwijl Australiër Alexander Evans de overstap van het continentale team SEG Racing Academy maakt.

De jongere broer van Laurens, Jasper De Plus, sloot zijn laatste seizoen bij de beloften af met een overwinning in de Chrono des Nations. Eerder spreidde de inwoner van Outer zijn tijdrijderscapaciteiten al ten toon met een zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Een tweede plaats in de tijdrit in de vijfdaagse Ronde van Oost-Vlaanderen bracht de 22-jarige belg op dezelfde plaats in het eindklassement. De jonge renner zette een handtekening onder een contract tot eind 2021.

De 22-jarige Alexander Evans heeft een contract voor twee jaar met Wanty Gobert - Tormans getekend. De Australiër toonde in zijn eerste seizoen op Europese bodem zijn klimmersbenen in de Alpen en in de Pyreneeën. Onder hoede van de nationale Australische ploeg won hij een zware rit in de Ronde van de Toekomst voor beloften op de top van Méribel, nadat hij enkele weken eerder tweede werd op de top van La Planche des Belles Filles in de tweede rit in de Ronde van de Alsace. De inwoner van Bendigo, met Girona als Europese uitvalsbasis, maakte slechts anderhalf jaar geleden de overstap van triatlon naar wielrennen en komt de klimmersgroep bij Wanty Gobert - Tormans tot eind 2021 versterken.

Jasper De Plus:

« Mijn laatste seizoen bij de beloften, waarin ik prof worden als doel in mijn achterhoofd had, sloot ik op een fantastische manier af met een overwinning in de Chrono des Nations. De bekroning volgde met een profcontract bij Wanty Gobert - Tormans voor de komende twee jaar. Ik ben enthousiast om deze stap in het duister te zetten. Het team zal mij bijstaan om mijn eerste stappen in het profpeloton te zetten en hoop dan ook zo veel mogelijk bij te leren. Ik will alle kansen grijpen die ik krijg! »
 
Alexander Evans:
 
« Ik ben razend enthousiast en fier om geselecteerd te worden om bij Wanty Gobert - Tormans aan de slag te gaan. Als eerstejaars prof hoop ik om een pak te leren van ervaren ploeggenoten. De Europese wedstrijden zijn namelijk een stuk agressiever en uitdagender op vlak van positioneren, smalle wegen en afdalingen. In 's werelds grootste beloftenwedstrijd voelde ik hoe fantastisch het was om te tonen wat ik op mijn favoriete terrein in mijn mars heb. Ik hoop bij Wanty Gobert - Tormans zo competitief mogelijk te zijn en kijk enorm uit naar het aankomende seizoen! »
 
Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

« Ik ben blij dat we een van de meest getalenteerde Belgische hardrijders een kans in het profpeloton kunnen geven. Zijn overwinning in de Chrono des Nations bij de beloften heeft mij ervan overtuigd dat zijn tijdritcapaciteiten een meerwaarde voor ons team kunnen zijn. Het positioneren in het peloton wordt zijn grootste struikelblok. Als we hem daarbij kunnen helpen, hoop ik dat hij even goed als zijn broer wordt! »
 
« Een van de meest uitdagende ritten in de Tour de l'Avenir, een waardemeter in de beloftencategorie, werd gewonnen door Alexander Evans. We blijven inzetten op de jeugd en kijken ernaar uit om deze beloftevolle klimmer ervaring te laten opdoen, hopend dat hij het kan waarmaken. »