Overslaan en naar de inhoud gaan

Indrukwekkende Aimé De Gendt tweede in Waalse opener

Indrukwekkende Aimé De Gendt tweede in Waalse opener

Aimé De Gendt gaf zaterdag zijn visitekaartje af in Le Samyn (1.1), de opener van het Waalse wielerseizoen. De 24-jarige Oost-Vlaming finishte na een offensieve wedstrijd als tweede in Dour. Het was Loïc Vliegen die halfkoers als eerste Wanty-Gobert renner in de aanval trok. In een nerveuze wedstrijd kwam alles weer samen in de tweede plaatselijke ronde.

Op pakweg 50 kilometer van de aankomst gooide Aimé De Gendt zijn kaarten op tafel. Samen met Pieter Serry reed De Gendt 30 kilometer lang in de aanval. In de finale vervoegden een achttal renners de twee koplopers. De Gendt had nog force in de benen en spurtte in de straten van Dour naar een knappe tweede plaats, achter Sénéchal maar voor mannen als  topfavoriet Terpstra en Boom.

Aimé De Gendt:

"Op het moment dat ik met Serry aanviel hoopte ik op iets meer vluchtgezellen. Met twee was het echt knokken tegen de wind. Maar we zijn blijven rijden tot we gezelschap kregen."

"Op het moment dat het achttal aansloot besloot ik om wat krachten te sparen met oog op de slotkilometers. In de spurt was Sénéchal de sterkste, maar ik kon toch al de rest voorblijven. Mijn benen waren toch al vrij afgemat na mijn eerdere inspanningen."

"Deze podiumplek in de opener van het Waalse wielerseizoen is uiteraard heel mooi voor onze sponsors. Zondag betwist ik de Grote Prijs Monseré in Roeselare. Daarna trek ik richting Spanje voor een korte stage richting de klassiekers. Vorig jaar werd ik ziek in deze periode, dus ik hoop mijn waarde echt verder te tonen in de komende weken."

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

"Ik wist dat Aimé tot deze prestatie in staat was. Hij gaat van ver aan en houdt vol tot aan de finish. Naar mijn mening zit er zelfs nog progressiemarge op die jongen. Chapeau!"

"Vandaag hebben de mannen getoond dat ze als ploeg echt goed zijn. In het openingsweekend reden we wel goed in beeld, maar de resultaten bleven uit. Dat wilde ik vandaag veranderd zien. Er is vooruitgang!"

Uitslag

1. Florian Sénéchal
2. Aimé De Gendt
3. Niki Terpstra
12. Frederik Backaert
16. Loïc Vliegen
22. Pieter Vanspeybrouck
57. Boris Vallée
63. Ludwig De Winter
80. Timothy Dupont

WGG