Overslaan en naar de inhoud gaan

Houtland - Devriendt pakt 1ste profzege en maakt komaf met rotperiode

Houtland - Devriendt pakt 1ste profzege en maakt komaf met rotperiode

Tom Devriendt kraaide woensdag victorie in de Omloop van het Houtland (1.1, 20/09). De West-Vlaming boekte zo zijn eerste profzege na een moeilijk seizoen dat werd verstoord door knieproblemen. Op een kleine 40 kilometer van de aankomst trok Tom Devriendt in de aanval samen met Brian Van Goethem en Maarten Wynants. De voorsprong van het trio bedroeg nooit meer dan 45 seconden en in het peloton roerde Lotto Soudal zich voor een sprint met André Greipel. De drie vooraan werkten echter voorbeeldig samen en hielden vol tot op de meet. In de spurt troefde Devriendt Wynants af. Zo pakte de 25-jarige Belg voor het eerst de bloemen in zijn derde jaar als prof, goed voor de zesde UCI-zege van Wanty-Groupe Gobert in 2017.

Tom Devriendt:

"Op veertig kilometer van de meet sprong ik weg met Van Goethem en Wynants. We hebben echt gereden voor ons leven en konden standhouden tegen het peloton. In de spurt zaten we alledrie à bloc. Ik heb het geluk dat ik niet solo moet aankomen maar het ook kan afmaken in de spurt."

"Ik ben vooral de ploeg enorm dankbaar dat ze op alle moeilijke momenten het afgelopen jaar het vertrouwen in mij behielden. Na knieoperaties in januari en februari begon ik midden april misschien te snel weer wedstrijden te rijden. Conditioneel heb ik daardoor lang gesukkeld en zat ik ook mentaal een tijdje redelijk diep. Niet dat ik met wielrennen zou stoppen, maar het deed me toch even nadenken. Ik had een contract voor twee jaar, wat niet vanzelfsprekend was voor de ploeg. Het was geen makkelijke periode, maar toch schoof zij me nooit aan de kant. Ook vandaag kreeg ik opnieuw veel vertrouwen."

"Op deze moment had ik een eerste profoverwinning niet verwacht. Maar ik voelde me wel enorm sterk de afgelopen twee weken. Daarom sprong ik ook mee in de ontsnapping in de GP de Wallonie en Primus Classic. Ik zal vanavond wel even vieren, maar ga geen domme dingen doen. Er volgen nog een heleboel mooie wedstrijden waarin ik alles uit de kast wil halen."

Uitslag Omloop van het Houtland (1.1)

1. Tom Devriendt
2. Maarten Wynants
3. Brian Van Goethem
4. André Greipel + 00:08
5. Max Walscheid
16. Robin Stenuit
20. Kenny Dehaes
26. Guillaume Van Keirsbulck
46. Mark McNally
71. Frederik Veuchelen + 00:22
81. Wesley Kreder + 00:26
100. Pieter Vanspeybrouck + 01:06