Overslaan en naar de inhoud gaan

Guangxi (5): Dupont: "In schoonheid afsluiten"

Guangxi (5): Dupont: "In schoonheid afsluiten"

De Tour of Guangxi (2.WT, 17-22/10) speelde zich opnieuw op een minder geaccidenteerd profiel af deze maandag, ter gelegenheid van de vijfde etappe. Na de aankomst in Nongla die de eerste aanwijzingen voor het algemene klassement gaf, bleken de 212 kilometer van Liuzhou naar Guilin minder zwaar. De laatste beklimming, Jinzhu Hill, heeft toch het peloton in stukken gebroken. Guillaume Martin, 2e op de top, moet zijn bollentrui aan Tomasz Marczynski afstaan. Het peloton heeft zich beetje bij beetje gegroepeerd tijdens de laatste 30 kilometer richting Guilin om de dagzege in een sprint uit te vechten. Gaviria won, Timothy Dupont bezette de 5e plaats. Eiking behoudt de 7e plaats in het voorlopige algemene klassement op de vooravond van de slotrit rond Guilin deze dinsdag.
 
Timothy Dupont:
 
« Het was een lange dag, maar eerder kalm tot aan de bergzone. Er werd gecontroleerd gekoerst tot er op de tweede klim op 40 kilometer van de finish versneld werd. Ik werd op de laatste helling op achterstand gezet en dacht terug te komen in de afdaling. Maar eens beneden, realiseerde ik me dat het peloton nog ver was. Ik was de enige van de ploeg en slechts vier of vijf renners werkten om terug te komen. Ik wist dat er geen ontsnapping was, en dat het bijgevolg mogelijk was om terug te keren. »
 
« We hebben het peloton op 10 kilometer van de aankomst gereïntegreerd, wat me de mogelijkheid gaf om wat te recupereren. Ik heb voor het wiel van Ackermann, die zijn sprint op 300 meter van de finishlijn inzette, gekozen. Ik had helaas niet meer de benen om te sprinten. Gaviria en Bahaus zijn nog van achteruit komen opzetten, dus deze 5e plaats was de best mogelijke gezien de omstandigheden. Ik hoop om het seizoen met een nieuwe top 5 af te sluiten, deze dinsdag. » 

 
Etappe 5:

1. Fernando Gaviria
2. Pascal Ackermann
3. Matteo Trentin
5. Timothy Dupont
31. Odd Eiking
32. Tom Devriendt
33. Guillaume Martin
36. Loïc Vliegen
94. Kévin Van Melsen +6:48
111. Pieter Vanspeybrouck +9:20

Voorlopige algemene klassement:

1. Enric Mas
2. Felipe Daniel Martínez +0:05
3. Diego Rosa +0:14
7. Odd Eiking +0:29
18. Guillaume Martin
30. Loïc Vliegen +2:05
44. Timothy Dupont +5:46
93. Kévin Van Melsen +17:38
105. Tom Devriendt +19:45
119. Pieter Vanspeybrouck +28:32