Overslaan en naar de inhoud gaan

GP Monseré: Dupont en De Decker sprinten als een tandem naar het podium

GP Monseré: Dupont en De Decker sprinten als een tandem naar het podium

De eerste manche van de Bingoal Cup stond deze zondag op het programma. Wegens ziekte  en blessures verscheen Circus-Wanty Gobert-Tormans niet met een voltallig team aan de start van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré (1.1, 8/03). Dat verhinderde de renners echter niet om er in deze maartse buien een mooie dag van te maken. Jasper De Plus assisteerde andere teams op kop van het peloton om de vroege ontsnapping van twee renners te controleren. De elf passages over de kasseien van Gitsberg en door de smalle wegen op het platte land zorgden maar voor weinig afscheiding. Favoriet Fabio Jakobsen won de massasprint, op de hielen gezeten door de sprinttandem van Circus-Wanty Gobert-Tormans. Timothy Dupont en Alfdan De Decker finishten als 2e en als 3e en behaalden beiden hun eerste podiumplaats van het seizoen.
 

Timothy Dupont:

«  We mogen vandaag best fier zijn op ons resultaat. Met een klein effectief aan de start behaalden we twee podiumplaatsen. Het was al vrij snel duidelijk dat Alfdan in uitstekende doen was vandaag, en ik bevestigde opnieuw mijn goed gevoel van de voorbije weken. De tweede plaats was vandaag het hoogst haalbare, en als ik zie hoe ik samen met Jakobsen van de rest wegsprint, kan ik tevreden zijn. » 

«  De sprint liep gesmeerd. Ik had het wiel van Jakobsen te pakken, maar moest mijn mannetje staan om dat te behouden. Tot Wesley Kreder met een grote inspanning Alfdan De Decker tot aan mijn wiel bracht en op die manier de concurrentie insloot! » 

Alfdan De Decker:
 

«  De ploeg was in orde vandaag en dat heeft tot een uitstekend resultaat geleid. Jasper De Plus heeft op kop van het peloton gereden om de vroege vlucht bij te benen. Bij het ingaan van de laatste kilometer zat ik iets te ver, maar een sterke Wesley Kreder bracht me naar het wiel van Fabio Jakobsen. Timothy Dupont was al in een goede positie en zo vielen de puzzelstukjes in elkaar. We sprintten als een tandem naar het podium, in het wiel van Fabio Jakobsen die een tikkeltje te sterk was.  » 

GP JP Monseré:

1.Fabio Jakobsen
2.Timothy Dupont
3.Alfdan De Decker
63.Wesley Kreder
120.Jasper De Plus +1:20
DNF Loïc Vliegen