Overslaan en naar de inhoud gaan

GP le Samyn: Aimé De Gendt herhaalt zijn stunt van de voorgaande editie en grijpt net naast de overwinning

GP le Samyn: Aimé De Gendt herhaalt zijn stunt van de voorgaande editie en grijpt net naast de overwinning

Niet vaak is de zon van de partij voor de GP le Samyn (1.1, 3/03), maar haar aanwezigheid deze dinsdag bleek een goed voorteken te zijn voor de renners van Circus-Wanty Gobert-Tormans. Behalve voor Tom Devriendt, die wegens ziekte snel uit de wedstrijd verdween. Zijn zes ploegmaten hielden zich in het begin van de 202 kilometer lange wedstrijd gedeisd, en wachtten tot de eerste plaatselijke ronde rondom Dour om op het voorplan te verschijnen.

De opeenvolging van zware kasseistroken, in combinatie met het beulwerk van de renners van Deceuninck-Quickstep, zorgden voor een felle uitdunning van het peloton. Met Aimé De Gendt, Timothy Dupont, Andrea Pasqualon en Loïc Vliegen was Circus-Wanty Gobert-Tormans bij het inrijden van de laatste ronde van 27 kilometer de best vertegenwoordigde ploeg in de kopgroep van 17 renners. Aimé De Gendt was gebrand op een goede prestatie na zijn tweede plaats van de voorgaande editie, en was niet uit de voorste gelederen weg te slaan. Op de laatste kasseistrook kon hij zijn wagonnetje bij drie aanvallers aanpikken, maar in het zich van de finishlijn kwamen de achtervolgers opnieuw aansluiten. Hugo Hofstetter sprintte de koplopers voorbij en schreef de openingskoers van het Waalse seizoen op zijn naam. Aimé De Gendt finishte opnieuw op de tweede plaats.

Aimé De Gendt:

«  Ik hou van deze mooie koers, op maat van sterke renners. Met de ploeg hebben we een uitstekende wedstrijd gereden. In de finale focuste ik me op de sprint, omdat de laatste vlakke kasseistrook en de toevoeging van een aantal bochten in de finale kilometer niet veel opportuniteiten voor een succesvolle aanval bood. Uiteindelijk greep ik net als vorig jaar net naast de overwinning. Ook al besef ik dat dit een goed resultaat is, gezien de sterkte van de concurrentie, ben ik toch wat teleurgesteld. Ik ben voor alle wedstrijden gemotiveerd, dus op naar de volgende kans! »

Hilaire Van der Schueren:

«  De tactiek zat goed in mekaar. Ik ben bijvoorbeeld zeer tevreden over het werk van Pieter Vanspeybrouck, die ervoor gezorgd heeft dat we vier renners in de finale hadden. We hebben af en toe moeten gokken, met succes, maar hebben ons eveneens laten verrassen. Spijtig genoeg heeft Andrea Pasqualon daardoor wat kopwerk moeten verrichten. Maar met Aimé De Gendt hadden we nog een joker voor de laatste kasseistrook. Het is spijtig dat hij in de laatste kilometers geen steun van zijn drie medevluchters kreeg. Bleven ze voorop, dan won hij de koers! » 

GP le Samyn:

1.Hugo Hofstetter
2.Aimé De Gendt
3.David Dekker
16.Andrea Pasqualon +0:39
24.Timothy Dupont
39.Loïc Vliegen +0:42
DNF Ludwig De Winter
DNF Tom Devriendt
DNF Pieter Vanspeybrouck