Overslaan en naar de inhoud gaan

Gooikse Pijl: Dupont, 3e, voor de vijfde keer op het podium deze maand

Gooikse Pijl: Dupont, 3e, voor de vijfde keer op het podium deze maand

De Gooikse Pijl (1.1, 22/09) kreeg een upgrade naar een hoger niveau en bijgevolg verschenen heel wat mooie namen aan de start. Het peloton vloog er in van bij de start, waardoor een kopgroep van vijftien renners, met Tom Devriendt en Cédric Beullens ontstond. Aan het einde van het eerste wedstrijduur was alles te herdoen, het signaal voor een nieuwe groep van acht renners met Jérôme Baugnies om het commando over te nemen. Onder controle van BORA-Hansgrohe kende deze ontsnapping echter ook geen succes. Uiteindelijk werd de uitputtende wedstrijd in een sprint beslecht, gewonnen door Pascal Ackermann, voor Alberto Dainese en Timothy Dupont. Het is de vijfde keer deze laatste maand dat de Gistelnaar het podium betreedt.

Timothy Dupont:

 « De pittige start was geen geschenk voor mijn benen, die na het Kampioenschap van Vlaanderen op vrijdag en de Primus Classic op zaterdag in eerste instantie pijnlijk aanvoelden. Maar mijn ploeggenoten waren bij de pinken en aanwezig in elke ruime kopgroep. Deze ideale situatie zorgde ervoor dat ik me volledig op de sprint kon concentreren. Helaas verliep die niet volledig naar wens, want toen Pascal Ackermann en ik de sprint aangingen, dwong zijn lead-out Peter Sagan me richting de dranghekkens. Ik moest vol in de remmen en verloor hierdoor de 2e plaats. »

« Gisteren en vandaag bevestigde ik opnieuw mijn goede conditie. Gisteren sprintte ik in de Primus Classic nog naar de 5e plaats, nadat ik op 700 meter van de finish teruggegrepen werd na een tegenreactie op de late uitval van winnaar Theuns. Op naar de Omloop van het Houtland en Parijs-Chauny!  »

Gooikse Pijl:

1. Pascal Ackermann
2. Alberto Dainese
3. Timothy Dupont
35. Tom Devriendt
70. Xandro Meurisse +0:08
98. Jérôme Baugnies +0:47
109. Pieter Vanspeybrouck +2:24
116. Trond Trondsen +3:36
124. Cédric Beullens +5:46