Overslaan en naar de inhoud gaan

Gooikse Pijl - Dehaes breekt de ban

Gooikse Pijl - Dehaes breekt de ban

In de Gooikse Pijl (24/09, 1.2) boekte Kenny Dehaes zondag zijn eerste UCI overwinning in 2017. Wesley Kreder verscheen niet aan de start wegens ziekte. Na een aantal aanvalspogingen van o.a. Tom Devriendt ontstond op 120 kilometer van de finish een ruime kopgroep van 12 renners met daarbij Robin Stenuit en Kenny Dehaes. 45 kilometer later sloot een groep van 7 renners aan met daarbij Mark McNally. Op een bepaald moment naderde het achtervolgende peloton tot op 25 seconden, maar de koplopers hielden toch vol tot aan de finish. Kenny Dehaes kon het ploegwerk van Stenuit en McNally in de spurt mooi afwerken. Hij spurtte naar de zege voor Gerben Thijssen en Emiel Vermeulen.

Kenny Dehaes:

"Ik ken de familie Schets die de koers hier organiseert goed. Ze zeiden al jaren dat ik eens moest afkomen om de Gooikse Pijl te rijden. Vorig jaar maakte ik hier mijn debuut, maar toen sloeg ik tegen de grond. Dit jaar liep het beter af.

Ik zorgde al vrij vroeg voor een schifting waardoor een kopgroep van 15 renners ontstond die later aandikte tot 22 mannen. Ploegmaat McNally voelde zich niet 100% met wat maagproblemen en hij legde een tempo op zodat weinigen konden wegrijden. Maar in de finale volgde toch de ene aanval na de andere. Vooral een aanval van Aime De Gendt zorgde voor paniek. Dankzij uitstekend werk van Robin Stenuit konden we nog terugkomen en hij lanceerde me ideaal voor de spurt. Zonder Robin pakt De Gendt en niet ik hier de overwinning.

Het is plezant om hier te winnen en mijn zoontje mee op het podium te nemen. Er stond heel wat volk langs de kant dat ik ken. Dat doet deugd. Ik was hier al aanwezig op de persvoorstelling enkele weken geleden. Toen kondigden ze mij aan als de toekomstige winnaar, die voorspelling is nu uitgekomen."

Uitslag Gooikse Pijl:

1. Kenny Dehaes
2. Gerben Thijssen
3. Emiel Vermeulen
17. Robin Stenuit + 00:20
19. Mark McNally + 00:34
25. Kévin Van Melsen + 00:42
55. Guillaume Van Keirsbulck
89. Tom Devriendt + 00:58
DNS Wesley Kreder