Overslaan en naar de inhoud gaan

Frederik Backaert vervolledigt Wanty-Gobert voor 2019

Frederik Backaert vervolledigt Wanty-Gobert voor 2019

Wanty-Gobert heeft haar ploeg voor de wegcampagne van 2019 vervolledigd. De Belg  Frederik Backaert, 28 jaar jong, heeft zijn verblijf bij de Waalse procontinentale formatie sinds 2014 verlengd tot eind 2019. De renner uit Brakel, prominent in beeld in de Tour de France 2017, finishte in 2018 9de in de GP Samyn en 15de in de E3 Harelbeke.

Frederik Backaert:

"Het is een opluchting om bij Wanty-Gobert te kunnen verlengen. Ik ben altijd zelfverzekerd en gemotiveerd gebleven, dus ik ben al een hele poos geleden aan mijn voorbereiding begonnen. Om fris te blijven voor de start van het seizoen koos ik ervoor om de afgelopen weken in België te vertoeven. Maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten. Zo klokte ik afgelopen week nog 700 trainingskilometers. Ik kies dit jaar voor een aangepaste voorbereiding richting klassiekers, met de Challenge Mallorca, Tour de Provence en Volta Algarve op het programma."

"Ik kan niet wachten om terug te keren in de groep, met de wil om me te laten zien in de klassiekers en een ticket te bemachtigen voor de Tour de France. Ook het Belgisch kampioenschap, met enkele kasseistroken in mijn thuisregio Brakel, spreekt me aan. Ik ben ook heel blij deel uit te maken van een team met twee renners uit mijn omgeving met wie ik regelmatig train: Bart De Clercq en Aimé De Gendt. Tot slot kijk ik ernaar uit om te blijven rijden op de Cube-fietsen. In oktober vergezelde ik het Duitse merk nog om hun nieuwe gamma te ontdekken in Portugal. "

Hilaire Van der Schueren :

"Backaert blijft een belangrijk element in onze klassieke ploeg. Ik reken ook op Backy in de sprintvoorbereiding. Ik verwacht hem in vorm vanaf het openingsweekend, met de Omloop het Nieuwsblad en Le Samyn. Onze groep Flandriens is in de breedte versterkt met de komst van Aimé De Gendt en Loïc Vliegen. Onze ploeg voor 2019 telt 21 renners, op die manier kunnen we focussen op twee programma's en UCI-punten sprokkelen over heel Europa."