Overslaan en naar de inhoud gaan

Een evenwichtige selectie in de koers naar de zon

Een evenwichtige selectie in de koers naar de zon

Deze donderdag werd Circus-Wanty Gobert-Tormans alsnog uitgenodigd voor Parijs-Nice (2.UWT, 8-15/03), die op zondag in Plaisir begint. Vanuit de Parijse randstad trek het peloton volgens een noord-oostelijke as richting Nice. 

De eerste ritten bieden kansen voor de sprinters, ook al moeten ze rekening houden met de aanwezigheid van de wind in de open vlakten. Saint-Amand-Montrond is op dag vier het strijdtoneel van een 15,5 kilometer lange tijdrit, daags voor de langste vlakke rit van 227 kilometer tussen Gannat en La Côte-Saint-André. Het peloton bereikt de voorlaatste dag de Côte d’Azur in Nice voor de start van de koninginnenrit met aankomst op de top van Valdeblore la Colmiane. Op zondag wordt de achtdaagse met een geaccidenteerde rit rondom Nice afgesloten.

Circus-Wanty Gobert-Tormans trekt met een evenwichtig team naar haar eerste deelname. Xandro Meurisse en Fabien Doubey zijn pionnen voor de zwaardere etappes. Snelle mannen Danny van Poppel en Andrea Pasqualon worden bijgestaan door Boy van Poppel, Tom Devriendt, Aimé De Gendt en Pieter Vanspeybrouck. 

Aimé De Gendt:

«  We hebben lang gehoopt dat de Strade Bianche zouden doorgaan. Het is zowel voor ons als voor de organisatie spijtig dat het evenement noodgedwongen geannuleerd moet worden. Ons plan B was een stage in Spanje, maar de uitnodiging voor Parijs-Nice schonk ons een nog beter alternatief! We trekken met een evenwichtig team naar Parijs. De broers Van Poppel kunnen mikken op de sprint, terwijl Fabien Doubey en Xandro Meurisse de lastigere ritten aan moeten kunnen. Zelf kijk ik uit naar de aanval. » 

Xandro Meurisse:

«  Na het zien van het parcours van de Strade Bianche, was de ontgoocheling over de afgelasting groot. Het lange afwachten op de beslissing over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd kostte me flink wat energie, maar toen ik van Hilaire Van der Schueren het nieuws kreeg dat ik Parijs-Nice kon rijden, wist ik met mijn geluk geen blijf. Na een goede en leuke training op de Toscaanse witte wegen hebben we de kans van ASO dan ook met beide handen gegrepen! » 

«  Met dit effectief kunnen we op alle terreinen meedoen, ook voor mezelf zijn er enkele ritten waarin ik iets kan tonen. Na de eerste drie sprintersetappes, waarin de wind een grote rol kan spelen, kunnen we een balans opmaken en onze ambities voor het eindklassement uitspreken. » 

Danny van Poppel:

«  Deze last minute verandering komt als geroepen. Na een mindere start van het seizoen begin ik me goed te voelen. Deze wedstrijd is een zeer positieve toevoeging aan de voorbereiding van de klassiekers. Ik koester ambities voor de eerste drie ritten die waarschijnlijk in een sprint zullen eindigen. We komen er met een sterke ploeg aan de start. Ik heb er zin in! » 

Hilaire Van der Schueren:

«  Gezondheid primeert, en de maatregelen zijn zeer strikt. De afgelasting van de Italiaanse koersen is een zeer spijtige zaak. We zijn desalniettemin zeer tevreden dat we in Parijs-Nice aan de bak kunnen! Onze deelname is een geschenk uit de hemel en we zullen dan ook tonen dat we aanwezig zijn. In de vlakke ritten zullen we alles uit de kast halen om dichte ereplaatsen te behalen, al dromen we stiekem ook over een ritoverwinning. Ik ben eveneens ook benieuwd hoe ver we met Xandro Meurisse in het eindklassement kunnen geraken. » 

Parijs-Nice:

8/03: Rit 1: Plaisir - Plaisir - 154km
9/03: Rit 2: Chevreuse - Chalette-sur-Loing - 166,5 km
10/03: Rit 3: Chalette-Sur-Loing - La Châtre - 214 km
11/03: Rit 4: Saint-Amand-Montrond - Saint-Amand-Montrond - 15,5 km
12/03: Rit 5: Gannat - La Côte-Saint-André - 227 km
13/03: Rit 6: Sorgues - Apt 161,5 km
14/03: Rit 7: Nice - Valdeblore la Colmiane 166,5 km
15/03: Rit 8: Nice - Nice - 113,5 km

De selectie van Circus-Wanty Gobert-Tormans:

🇧🇪 Aimé De Gendt
🇧🇪 Tom Devriendt
🇫🇷 Fabien Doubey
🇧🇪 Xandro Meurisse
🇮🇹 Andrea Pasqualon
🇳🇱 Boy van Poppel
🇳🇱 Danny van Poppel
🇧🇪 Pieter Vanspeybrouck

De sportieve directie:

🇧🇪 Steven De Neef
🇧🇪 Hilaire Van der Schueren