Overslaan en naar de inhoud gaan

Duinkerke (2): Dupont 2e na declassering Venturini

Duinkerke (2): Dupont 2e na declassering Venturini

De tweede rit in de Vierdaagse van Duinkerke / Grand Prix des Hauts de France (2.HC) kende hetzelfde scenario als daags voordien. Vier renners vormden een vroege ontsnapping die de grens van de laatste 10 kilometer bereikte. De vier verzamelden onderweg echter niet genoeg punten voor de bergprijs om de leidersplaats van Tom Devriendt te bedreigen, die morgen opnieuw in de witte bollentrui van start kan. Onder de stralende zon en gesteund door een stevige frisse bries in de rug controleerde het team van roze trui drager Groenewegen de wedstrijd.

Bij het ingaan van de drie plaatselijke ronden werd Yoann Offredo betrokken in een valpartij en met veel schaafwonden naar het ziekenhuis overgebracht voor controle. Na 177 kilometer werd de etappe in Saint-Quentin in een massasprint besloten. Clément Venturini kwam als eerste over de streep nadat hij tot tweemaal toe met Timothy Dupont en een andere renner in contact kwam. De jury besloot om de Fransman naar de laatste plaats in de eerste groep te declasseren en de overwinning aan Dylan Groenewegen toe te wijzen. Dupont, die na Venturini en Groenewegen finishte, behaalt de 2e plaats en schuift in het voorlopige algemeen klassement op naar de 4e plaats. Morgen rijdt hij in de groene puntentrui.

Timothy Dupont:

« Ik voelde me opnieuw goed vandaag. De sprint verliep minder hectisch dan gisteren vanwege de lichte hellingsgraad in de laatste hectometers. Clément Venturini verplaatste zijn hand van zijn stuur om me wat opzij te duwen en plaats te maken voor zichzelf. Of dit voldoende is om hem te declasseren, weet ik niet. De jury wordt steeds strenger en dat kan alleen maar positief zijn voor onze veiligheid in de toekomst.»

« Groenewegen lijkt ongenaakbaar, maar ik zal er alles aan doen om hem te proberen bedreigen.»

Resultaten etappe 1:

1. Dylan Groenewegen

2. Timothy Dupont

3. Roy Jans

9. Pieter Vanspeybrouck

24. Frederik Backaert

45. Aimé De Gendt

72. Wesley Kreder +0:12

93. Tom Devriendt +0:32

Voorlopig algemeen klassement:

1. Dylan Groenewegen

2. Marc Sarreau +0:11

3. Lasse Norman Hansen +0:12

4. Timothy Dupont +0:14

17. Pieter Vanspeybrouck +0:20

34. Frederik Backaert

52. Aimé De Gendt

65. Wesley Kreder +0:32

91. Tom Devriendt +0:50