Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde Tour de France: “Beloning voor Wanty-Gobert”

Derde Tour de France: “Beloning voor Wanty-Gobert”

ASO, de organisator van de Tour de France, maakte deze middag een eerste selectie van teams bekend voor de komende Grande Boucle. De Franse organisator nodigt ons voor het derde jaar op rij uit op het grootste wielerevenement ter wereld. Wanty-Gobert Cycling Team zal zich op 6 juli aan de Grand Départ van de Tour de France in Brussel presenteren. Drie Belgische teams zullen aan de start van de 106de editie van de Tour staan, die hulde brengt aan Eddy Merckx. Tot grote vreugde van het sportmanagement, sponsors en uiteraard de renners.

Guillaume Martin (renner):

"Deze derde uitnodiging bewijst dat we onze plaats in de Tour de France de afgelopen twee jaar niet hebben gestolen. Ik dank ASO voor het vertrouwen in ons en het bekendmaken van onze selectie bij de eerste twee uitgenodigde teams. Hoe eerder de uitnodiging in de bus valt, des te beter kunnen we het seizoen met sereniteit plannen."

"Ik voel nog steeds dat ik niet 100% mijn stempel heb kunnen drukken op de Tour van 2018. Hoewel mijn eerste deelname bevredigend was, hebben veel details afgelopen jaar mijn plannen overhoop gehaald. Ik kwam dichtbij de witte trui, maar heb hem nooit kunnen dragen. In de laatste etappes tuimelde ik in het klassement. Ik had geen goed gevoel en een gebroken rib hielp daar niet bij."

"Het parcours van de editie 2019 spreekt me erg aan! Het is vergelijkbaar met dat van 2017. Ik heb het al bekeken, maar met de aankondiging van deze uitnodiging zal ik het de komende dagen en weken zeker grondiger bestuderen. Omdat ik nu in Pau woon ken ik het parcours van de tijdrit, die niet makkelijk zal zijn. Ik heb ook al de Soulor en Tourmalet bedwongen in de Pyreneeën. En in de Elzas ken ik vrij goed de regio en zijn valkuilen, aangezien ik nog in Straatsburg heb gewoond. Leve de komende zomer!"

Jean-François Bourlart (general manager):

"Deze derde opeenvolgende selectie voor de Tour de France geeft enorm veel voldoening. We hebben in 2018 de UCI Europe Tour voor het derde opeenvolgende jaar gewonnen, daarom hoopten we op een nieuwe deelname aan de Tour. Ik ben erg blij om te zien dat de organisatoren ons werk van afgelopen jaar respecterenw waarderen. We verzamelden punten over heel Europa en klommen zo op naar de top van de tweede divisie. Deze aankondiging komt op het juiste moment, net voordat we vertrekken naar ons trainingskamp in Spanje. Daar kunnen we deze grote afspraken in alle rust voorbereiden."

"De Grand Départ van de Tour de France in Brussel zal een hoogtepunt van ons seizoen en in de geschiedenis van de ploeg vormen. Ook belooft de start van de derde etappe in Binche, thuisbasis van onze titelpartner Wanty, een groot feest voor het wielrennen te worden."

"Deze uitnodiging is een sterk signaal voor het werk dat we al een aantal jaren doen. Dit versterkt verder de verankering van ons project op de lange termijn, trouw aan onze waarden en onze filosofie. In alle opzichten gaan we jaar na jaar vooruit en deze campagne van 2019 begint op dezelfde basis. Ik wil Christian Prud'homme en zijn ASO-teams bedanken voor het vertrouwen en de geloofwaardigheid die ze in ons team en onze visie op het wielrennen stellen."

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

"Ik ben erg blij met deze uitnodiging en ik kijk nu al uit naar de geweldige momenten die we deze zomer zullen beleven. De Grand Départ van Brussel, de start van de derde etappe in Binche, en vooral de passage van het peloton, op de eerste dag, door Geraardsbergen, voor mijn huis, net voordat ze de Bosberg beklimmen. Al deze elementen maken dat editie 2019 een zeer belangrijke Tour de France voor ons wordt."

"Nu moeten we vanaf het begin van het seizoen aantonen dat ASO zich niet vergist heeft door ons een uitnodiging te geven. Dit bewijst dat we het goed hebben gedaan in onze eerste twee deelnames, trouw aan onze wil om het evenement te animeren door in de aanval te gaan. Onze eerste plaats in de UCI Europe Tour heeft ons ook geholpen, dus ik ben blij deze uitnodiging te ontvangen omdat de keuze voor de organisatie niet simpel was."