Overslaan en naar de inhoud gaan

De Winter en Degand blijven Wanty-Gobert trouw

De Winter en Degand blijven Wanty-Gobert trouw

Ludwig De Winter en Thomas Degand hebben hun verbintenis met Wanty-Gobert verlengd voor respectievelijk één jaar en twee jaar.

De Winter, die eind dit jaar zijn 27e verjaardag viert, heeft bij Wanty-Gobert een rol als superknecht. De baroudeur toonde zich in het voorjaar onder meer in de vroege ontsnapping in Kuurne-Brussel-Kuurne en in de E3 BinckBank Classic. De inwoner van Binche heeft een contract met Wanty Gobert - Tormans tot eind 2021 ondertekend.

Ook Degand, renner bij Wanty-Gobert sinds de opstart van het team, met uitzondering van een passage in de World Tour in 2015, zal volgend seizoen tot de rangen van de Belgische formatie behoren. De 33-jarige renner heeft onder andere de Ronde van de Jura op zijn Palmares staan. Dit seizoen klasseerde hij zich in de top 20 in de eindstand van de Ronde van de Limousin (13e) en het Circuit van de Sarthe (17e). De inwoner van Isières hoopt deze resultaten in 2020 met Wanty Gobert - Tormans minstens te evenaren.
 
Ludwig De Winter:
 
« Het voorbije jaar ben ik in de handen van Wanty-Gobert opengebloeid en ik ben dus zeer blij dat ik de kans krijg om deze evolutie de komende twee jaar verder te zetten. Deze blijk van vertrouwen betekent dat mijn werk in de schaduw gewaardeerd wordt. Ik ben dit seizoen gegroeid als renner en bouwde ervaring als knecht op, waardoor mijn meerwaarde in de ploeg steeds groter werd. Deze contractverlenging van twee jaar is een fantastische recompensatie! »

« Bovendien ben ik fier om als inwoner van Binche de kleuren van onze hoofdsponsor Wanty te vertegenwoordigen! Ik hoop dit volgend seizoen opnieuw in de voorjaarsklassiekers te doen, om mijn aanvallerstemperament in mijn favoriete wedstrijden te tonen! »


Thomas Degand:
 
« Sinds de opstart van Wanty-Gobert ben ik er lid en bijgevolg ben ik met het team mee gegroeid. Dankzij mijn passage in de World Tour bij IAM in 2015 weet ik de familiale sfeer bij Wanty-Gobert nog meer te waarderen. Ik ben goed op weg om mijn wielercarrière in deze biotoop te beëindigen en ben dus blij om nog een extra jaar de kleuren van Wanty Gobert - Tormans te verdedigen. De laatste jaren veranderde mijn rol in het team geleidelijk aan richting knecht van Guillaume Martin. Ik hou van deze opdracht als kapitein, maar ben eveneens gemotiveerd om volgend seizoen kansen te grijpen om mijn persoonlijke ambities waar te maken. Op naar een goede winter! » 
 
Hilaire Van der Schueren:
 
« Op Ludwig De Winter kun je huizen bouwen. Ongeacht de opdracht die hij toegewezen krijgt, is hij altijd bereid om, in de mate van het mogelijke, zijn werk te doen. Ik ben zeer tevreden over zijn bijdrage aan het team en ben dus blij om hem de komende twee jaar opnieuw in het team te verwelkomen! »

« Thomas Degand is sinds jaren een lid van de Wanty-Gobert familie. Net als Ludwig De Winter werkt hij zijn taken als knecht met verve af. Zijn opdrachten zullen het komende jaar nog een belangrijkere amplitude krijgen, omdat we verwachten dat hij meer verantwoordelijkheid op zijn vork zal nemen om de rol van wegkapitein te vertolken. De lat zal iets hoger liggen, dus kijk ik al uit naar een nieuw seizoen met Thomas Degand. »