Overslaan en naar de inhoud gaan

De Laat, De Decker en Goebeert stagiairs bij Wanty-Groupe Gobert

De Laat, De Decker en Goebeert stagiairs bij Wanty-Groupe Gobert

Wanty-Groupe Gobert heeft drie stagiairs voor de zomer uitgekozen. De Belgische procontinentale formatie zal rekenen op Jasper de LaatAlfdan De Decker en Pierre Goebeert. Het trio maakt zondag zijn debuut in de kleuren van Wanty-Groupe Gobert in de  Polynormande (1.1, 05/08) naast Guillaume Martin, Yoann Offredo, Fabien Doubey en Kevin Van Melsen.

Alfdan De Decker, 21, rijdt bij Lotto-Soudal U23. Alfdan is een sprinter. De Belgische belofte schreef Brussel-Opwijk en twee etappes van de Solidarnosc Race (2.2) op zijn naam.

Jasper de Laat tekent voor zijn tweede stage bij Wanty-Groupe Gobert. De 24-jarige Nederlander werd afgelopen zomer al eens aangeworven, maar een valpartij verhinderde hem de kleuren van Wanty-Groupe Gobert te verdedigen. Hij is actief bij Metec en eindigde als 10de in de Rhône-Alpes Isère Tour en 5de in Flèche du Sud. De derde stagiair wordt binnenkort bekendgemaakt.

Pierre Goebeert komt uit het Ago-Aqua Service-team. De 21-jarige Henegouwer kroonde zich dit seizoen tot FCWB-kampioen.  Pierre is specialist in de kasseiklassiekers.  De belofte uit Gaurain-Ramecroix eindigde als 5e in de GP Geluwe (Interclub) en 19e in de Ronde van Vlaanderen U23.

Jasper de Laat:

"Het is heel leuk om nog een kans te krijgen na de tegenslag van vorig jaar. Ik was in januari al uitgenodigd voor het trainingskamp om aan mijn conditie te werken, waardoor ik goed kon integreren in de groep. Ik ben erg blij met deze kans aangeboden door Wanty-Groupe Gobert. Ik wil laten zien waartoe ik in staat ben, ervaring opbouwen en een meerwaarde bieden aan het team. Elk terrein ligt me, al verkies ik zwaardere parcoursen en selectieve wedstrijden."

Alfdan De Decker:

"Eigenlijk had ik niet verwacht om stagiair te worden. Ik hoopte wel stiekem, dus ik ben erg blij om deze kans te krijgen van Wanty-Groupe Gobert. Ik combineer fietsen met mijn studie lichamelijke opvoeding aan de Thomas More hogeschool in Turnhout. Ik hoop vooral te leren en gebruik te maken van het advies van de meest ervaren renners in het team. En waarom de sportieve leiding niet van mijn kwaliteiten overtuigen? Mijn specialiteit? De sprint, ook al is mijn favoriete wedstrijd Parijs-Roubaix. "

Pierre Goebeert:

"Ik was een beetje verbaasd toen ik werd gevraagd om een stagiair te worden. Het is geweldig voor mij om deel uit te maken van een team als Wanty-Groupe Gobert.  Ik heb mijn uitrusting donderdag ontvangen en ik kijk ernaar uit de trui dit weekend voor het eerst te dragen.  Ik hoop het niveau te hebben om aan de verwachtingen van het team te voldoen en het collectief maximaal te kunnen helpen.  Ik ken sportdirecteur Sébastien Demarbaix goed, als ploegleider van bij mijn tijd bij de junioren in Bury.  Deze ervaring, voor mij die houdt van de Vlaamse klassiekers, zal nuttig zijn voor de komende jaren. "