Overslaan en naar de inhoud gaan

De Gendt en Kreder verlengen tot eind 2021

De Gendt en Kreder verlengen tot eind 2021

De lopende contracten van Aimé De Gendt en Wesley Kreder tot eind 2020 werden met één extra jaar verlengd.

Aimé De Gendt behaalde onlangs zijn eerste profzege in de Antwerp Port Epic. In het begin van het seizoen kwam de 25-jarige Belg al dicht in de buurt met een 2e plaats in de GP Samyn. Daarnaast zette de inwoner van Erembodegem knappe resultaten neer in de eindklassementen van kortere rittenwedstrijden zoals de Vierdaagse van Duinkerke (6e) en de Baloise Belgium Tour (9e). Aimé De Gendt, die deze zomer in zijn eerste Ronde van Frankrijk in de elfde rit de prijs voor de strijdlust won, zal de kleuren van Wanty Gobert - Tormans tot eind 2021 verdedigen.

Ook Wesley Kreder heeft zijn contract met Wanty Gobert - Tormans voor één jaar verlengd. Na eerder in 2014 al de kleuren van Wanty-Gobert vertegenwoordigd te hebben, zal de 29-jarige superknecht eind 2019 zijn vierde opeenvolgende seizoen bij het Belgische team afwerken. Op het palmares van de inwoner van Hapert prijken de Tour de Vendée (2012) en een rit in de Ster ZLM Tour (2016), maar de Nederlander wordt bij Wanty-Gobert vooral voor zijn werk in functie van het team gewaardeerd. Dit wordt geuit onder de vorm van een contractverlenging tot eind 2021.
 
Aimé De Gendt:
 
« Ik voel me zeer goed bij Wanty-Gobert en apprecieerde dan ook het voorstel van het team om mijn contract open te breken. Dit toont aan dat de waardering wederzijds is, wat me ertoe aanzette om deze opportuniteit niet aan me voorbij te laten gaan. Ik hoop om volgend seizoen opnieuw een stap vooruit te zetten, en verwacht dat het team in zijn geheel dit ook zal doen. De transfers beloven dat we met een meer solide ploeg richting de klassiekers, de grote koersen die mij best liggen, zullen trekken. Ik kijk vol vertrouwen naar het nieuwe seizoen uit! »

Wesley Kreder:
 
« Ik ben zeer tevreden dat de gezamenlijke droom van Danny en Boy Van Poppel en mezelf om ooit nog weer samen in een ploeg te zitten werkelijkheid wordt. Toen we ploegmaten waren bij het Rabobank Continental team, en Vacansoleil-DCM onder leiding van Hilaire Van der Schueren, zijn we naar elkaar toegegroeid en goede vrienden geworden. Boy en ik weten tot waar Danny in staat is, al kwam het er niet altijd uit. Wanty-Gobert geeft ons de kans om er samen voor te zorgen dat dit de komende twee seizoenen wel gebeurt! »

« Mijn contractverlenging tot eind 2021, ook al had ik nog een contract voor volgend seizoen, geeft me heel veel vertrouwen. Ik ben gelukkig dat de ploeg tevreden over me is en blijf dus werken zoals ik altijd doe! »
 
 
Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):
 
« Ik heb erop aangedrongen om het contract van Aimé De Gendt te verlengen, om het vertrouwen in hem in de verf te zetten. Een grotere rol in de klassiekers spelen is een doel waar we in geloven en samen naartoe werken. Een belangrijk werkpunt in dit groeiproces is bijvoorbeeld het positioneren op kritieke momenten. Deze jonge renner beschikt over een groot potentiëel, ik ben dan ook zeer blij om verder aan zijn carrière te kunnen timmeren! »

« Wesley Kreder cijfert zich altijd volledig weg in functie van het collectief. Hij heeft niet veel uitleg nodig om zijn taak uit te voeren, en bovendien is zijn inzet om dit goed te voltooien groot. Hij zal een belangrijke schakel worden om samen met Danny en Boy Van Poppel een succesvol geheel te vormen. Ik ben dan ook tevreden dat Wanty Gobert - Tormans hen voor een periode van twee jaar samen kan brengen. »