Overslaan en naar de inhoud gaan

Dauphiné (3) - Martin : "Een ijskoude overgangsetappe"

Dauphiné (3) - Martin : "Een ijskoude overgangsetappe"

De derde etappe in het Critérium du Dauphiné (2.WT, 9-16/06), deze dinsdag, was een eerste overgangsrit. Na twee uitputtende etappes, heeft een ontsnapping van twee renners voor lange tijd de wedstrijd tussen Puy-en-Velay en Riom geleid. Het vlakke profiel werd aan de sprinters toegeschreven, maar de kou en regen hebben het peloton en de lichamen vermoeid. De ontsnapten werden tijdens de laatste  Les fuyards ont été repris dans les 15 derniers  kilometer gegrepen om plaats te maken voor een royale sprint in Riom. Sam Bennett grijpt de overwinning, terwijl de Wanty-Gobert renners in de warmte in de buik van het peloton blijven. Guillaume Martin bevindt zich nog steeds tweede in het voorlopige algemene klassement, daags voor de individuele tijdrit in Roanne.

Guillaume Martin :

« Gezien het profiel van de etappe hadden we een kalme dag kunnen beleven, maar daar waren we ver van. De kou en de regen hebben een ijskoude dag veroorzaakt. Na een vijftigtal kilometer heb ik een écht slecht moment gekend, dus ben ik blij om ongehinderd het einde van deze etappe te bereiken. »

« De individuele tijdrit, of ik hem start als 2e of als 20e in het algemene klassement, is sowieso niet mijn specialiteit. Ik verwacht om af te zien en tijd te verliezen, maar ik wil uiteraard de schade beperken in deze tijdrit die lange rechte stroken met vals plat dalende stukken afwisselt. Ik ben vooral ongeduldig om vanaf vrijdag het gevecht in de bergen te hervatten. » 

Etappe 3 :
1. Sam Bennett
2. Wout Van Aert
3. Davide Ballerini
19. Guillaume Martin
22. Fabien Doubey
35. Odd Eiking
74. Thomas Degand
97. Marco Minnaard
101. Xandro Meurisse
105. Bart De Clercq

Voorlopig algemeen klassement:
1. Dylan Teuns
2. Guillaume Martin + 0:03
3. Alexey Lutsenko + 0:20
24. Odd Eiking + 1:59
41. Xandro Meurisse + 3:24
52. Fabien Doubey + 9:28
80. Marco Minnaard + 16:31
108. Bart De Clercq + 26:59
125. Thomas Degand + 32:51