Overslaan en naar de inhoud gaan

Danny Van Poppel op het goede spoor

Danny Van Poppel op het goede spoor

Na een start in mineur in de Ster van Bessèges heeft Danny Van Poppel weer kleur gekregen. De Nederlander werd in de Franse rittenkoers verzwakt tot de opgave gedwongen en nam thuis de tijd om te herbronnen. Hij kwam dubbel gemotiveerd terug in competitie in de Clasica de Almeria vorige zondag. De sprinter werd omkaderd door onder andere zijn broer Boy, Wesley Kreder en Tom Devriendt en flirtte met het podium van de Spaanse klassieker. Onder de rode vod was hij goed gepositioneerd, maar in de laatste rechte lijn raakte hij ingesloten en moest hij zijn inspanning onderbreken. Toch finishte hij nog 4e in Roquetas de Mar achter Ackermann, Kristoff en Viviani. Van Poppel is deze maandag naar Portugal gereisd om met het oog op de klassiekers zijn conditie in de Volta ao Algarve aan te scherpen.

Danny Van Poppel:

«  Na een mindere week in Bessèges, ben ik heel tevreden met het resultaat in de Clasica de Almeria van vorige zondag. De ploeg had veel vertrouwen in mij en ik was verrast over hoe goed ze me in deze eerste massasprint in de kleuren van Circus-Wanty Gobert-Tormans omringden. Na een jaar op de sukkel, was het voor mij ook erg lang geleden dat ik nog zelf gesprint had. Helaas raakte ik wat ingesloten en kwam ik net te kort voor het podium. » 

« In de derde rit van de Ster van Bessèges moest ik door een aanslepende blessure noodgedwongen opgeven. Samen met de dokter proberen we dit euvel onder controle te houden en daar slaagden we deze week wel in. Ik voel me opnieuw een stuk beter! » 

«  De komende week in Portugal krijgen we met het team twee of drie nieuwe kansen om nog beter op mekaar ingespeeld te raken. We hebben gisteren al een mooie prestatie geleverd, ik verwacht dat we snel een sterk geheel zullen vormen! »