Overslaan en naar de inhoud gaan

Bourlart: "Beste Pro Team in de World Ranking van 2020 eindigen"

Bourlart: "Beste Pro Team in de World Ranking van 2020 eindigen"

Circus - Wanty Gobert figureert niet op de lijst van uitgenodigde teams voor de 107e editie van de Ronde van Frankrijk die in juni uit Nice vertrekt. De organisator, ASO, stuurt wel een uitnodiging voor alle klassiekers (Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Frankfurt, etc.), conform aan het UCI reglement, een eveneens voor het Critérium du Dauphiné, waaraan het Belgische team voor de vijfde opeenvolgende keer zal deelnemen. Het UCI Pro Team, tweede team in de tweede divisie in de World Ranking in 2019, zal niet voor de vierde keer op rij aan de Ronde van Frankrijk deelnemen, maar is dubbel gemotiveerd om de automatische kwalificatie voor de editie van 2021 te behalen.

Jean-François Bourlart :
« Ik heb onze niet-selectie voor de Ronde van Frankrijk deze ochtend uit de mond van Christian Prudhomme vernomen. Het was uiteraard geen makkelijke beslissing voor hem om te nemen, en nog minder voor ons om te horen, maar we accepteren het. We hebben het geluk gehad om de voorbije drie jaren uitgenodigd te worden, om gedurende 63 dagen op de wegen van de Ronde strijd te mogen leveren, om ons team en onze werking te mogen verbeteren en onze partnerschappen te versterken. »

« In tegenstelling tot de drie voorgaande jaren hebben we in 2019 het klassement van Pro Continentale teams niet gewonnen. De 64 punten verschil met Total-Direct Energie hebben ons onze plaats gekost. We weten wat er ons te doen staat in 2020. We concentreren al onze energie op ons doel om beste Pro Team in de World Ranking te eindigen en proberen 'tactisch' te koersen. De grootste glorie is niet om nooit te vallen, maar om bij elke val weer op te staan! Ons mooi cyclocross project zal ons zeker helpen om deze kleine teleurstelling te boven te komen. Onze doelen op lange termijn blijven dezelfde. Ik wil ASO bedanken voor zijn vertrouwen de voorbije drie jaren en ik wens de andere teams die de kans krijgen om deze schitterende Tour in 2020 te rijden een geslaagde drie weken begin juli. »