Overslaan en naar de inhoud gaan

Baugnies en Vanspeybrouck verlengen

Baugnies en Vanspeybrouck verlengen

De Belgen Pieter Vanspeybrouck en Jérôme Baugnies hebben hun verblijf bij Wanty-Groupe Gobert verlengd. Baugnies tekende tot eind 2019, Vanspeybrouck tot eind 2020. 

De 31-jarige Oost-Vlaming Jérôme Baugnies zal in 2019 al aan zijn zesde seizoen bij Wanty-Groupe Gobert beginnen. Na een zware valpartij in de GP Wallonie in 2017 keerde hij in 2018 terug op het hoogste niveau. Hij toonde zich met een lange aanval in Luik-Bastenaken-Luik en schreef de GP Stad Zottegem en de Internationale Wielertrofee Oetingen op zijn naam. Ook triomfeerde hij in de kermiskoersen in Melle en Ninove.

De 31-jarige West-Vlaming Pieter Vanspeybrouck maakt sinds 2017 deel uit van de Belgische procontinentale formatie. Afgelopen jaar liet hij zich opmerken in de Ronde van Noorwegen en Ronde van Duitsland, maar zijn seizoen werd ook gekenmerkt door heel wat pech en valpartijen.

Jérôme Baugnies:
"Ik hoop in 2019 mijn prestaties van afgelopen seizoen te evenaren. Daarvoor zou ik meteen tekenen. Normaal begint mijn beste periode in de maand mei, dan hoop ik weer enkele keren raak te schieten. Al was ik vorig jaar ook al uitstekend in Luik-Bastenaken-Luik. Of ik nog een keer de Vlaamse klassiekers wil rijden? Daar doe ik op dit moment geen uitspraak over. De renners die zich op dat moment in de beste conditie bevinden, verdienen naar mijn mening de selectie."

"Ik heb mijn trainingen op de weg nog maar net hervat, aangezien ik een tweetal weken geleden nog op de operatietafel lag. De metalen vijzen na mijn valpartij in de GP Wallonie 2017 zaten er nog in. Die zijn nu verwijderd. Ik ben dus weer officieel een staalvrij man."

"De operatie zelf is goed verlopen. Ondertussen heb ik de trainingen op de weg weer kunnen hervatten. Dat is iets later dan andere jaren, maar dat vormt in principe geen probleem. Tot nieuwjaar blijf ik wel naar de kinesist gaan. Daarom plan ik niet meteen een buitenlandse stage, zolang er in België geen sneeuw valt."

Pieter Vanspeybrouck:
"Het afgelopen seizoen was er een vol ups en downs. In het voorjaar begon ik sterk aan het seizoen, maar een aantal valpartijen gooiden roet in het eten. In Frankfurt en Noorwegen kwam ik terug op dreef, maar in de vierde etappe van de Tour of Norway kwam ik ten val en brak ik mijn sleutelbeen. In het najaar ging het opnieuw beter, met opmerkelijke prestaties in de Ronde van Duitsland."

"Toch heb ik het gevoel dat ik mijn potentieel nog niet ten volle heb getoond bij Wanty-Groupe Gobert. Elke keer als ik echt op dreef kwam, kreeg ik te kampen met pech. Mijn ware kunnen tonen wordt dan ook mijn hoofddoel komend seizoen. Ik hoop opnieuw in het voorjaar te schitteren. Gent-Wevelgem is een wedstrijd die ik aanstip. Daar ligt een parcours op mijn maat uitgetekend."