Overslaan en naar de inhoud gaan

Circus-Wanty Gobert op weg naar de World Tour in 2021

Circus-Wanty Gobert op weg naar de World Tour in 2021

Want You Cycling, de overkoepelende structuur van het UCI Pro Team Circus-Wanty Gobert-Tormans, wenst Continuum Sports vanaf 2021 over te nemen om naar de World Tour te evolueren. Continuum Sports is de structuur gedirigeerd door Jim Ochowicz en Gavin Chilcott die het CCC UCI World Tour Team beheert (voordien BMC Racing Team). Circus-Wanty Gobert, onder het impuls van zijn algemeen manager Jean-François Bourlart, neemt het beheer van de World Tour licentie van het CCC Team vanaf 2021 over. Het jaarlijkse registratieproces bij de Union Cycliste Internationale (UCI) werd opgestart.

Want You Cycling is de door Jean-François Bourlart gedirigeerde Belgische entiteit. De algemeen manager beheert de teams UCI Pro Team Circus-Wanty Gobert en Tormans Cyclo Cross Team. Het project, dat in 2001 werd overgenomen toen het nog om de club VC Ath ging, heeft stap voor stap de trappen van het wielrennen genomen om vanaf 2008 op het Continentale (D3 in de wereld) en vanaf 2011 op het Pro Continentale (D2 in de wereld) niveau te evolueren.

Het team heeft dankzij zijn trouwe partners Wanty en Groupe Gobert zijn progressie voortgezet, met als apotheose een succes in de Amstel Gold Race met Enrico Gasparotto in 2016, drie eindoverwinningen in de UCI Europe Tour (2016, 2017, 2018), gevolgd door drie deelnames aan de Ronde van Frankrijk (2017, 2018, 2019). Want You Cycling is na tien seizoenen in de wachtkamer van de elite dus kandidaat om zijn evolutie te vervolgen en in 2021 de World Tour te integreren, dankzij de overname van Continuum Sports en onder voorbehoud van het registratieproces en goedkeuring van de Commissie van UCI licenties gedurende de maand december.

Jean-François Bourlart (Algemeen Manager Want You Cycling):
« Samen met de medeoprichters van Want You Cycling, Benoit Soenen, Christophe Wanty, Ronald Gobert en David Sauvage, hebben we ons project step-by-step opgebouwd, en we hadden de ambitie om op een dag de stap naar de World Tour te maken. Het was wachten op het goede moment, de structuur moest er klaar voor zijn en onze partners moesten bereid zijn om ons te volgen. We zijn vandaag dus zeer fier om het project van Jim Ochowicz en Gavin Chilcott over te nemen en om de voortgang van Continuum Sports in de World Tour aan de UCI voor te stellen. »

« Met de lange ervaring van Jim Ochowicz en Gavin Chilcott zullen we alles in werking stellen om de continuïteit van ons project in de World Tour te verzekeren. Ik ben ervan overtuigd dat ons team een zekere waarde in de World Tour zal worden, wat ze gedurende de jaren ook als Pro Team geworden is, en zoals BMC Racing Team en CCC Team het eveneens waren. »

Jim Ochowicz (Voorzitter Continuum Sports):
« 2020 werd niet het jaar waar we op gehoopt hadden, maar we zijn gemotiveerd om het seizoen met CCC Team in schoonheid af te sluiten. Als we verder kijken, zal 2021 een nieuwe mijlpaal voor onze organisatie Continuum Sports zijn. We zijn gelukkig dat we de weg voor Circus-Wanty Gobert om toegang tot de World Tour te verkrijgen uitgestippeld hebben, een essentiële doorbraak voor het Belgische team en een verdiende promotie. »

« Sinds de oprichting van Continuum Sports in 2007 hebben we met BMC Racing Team en CCC Team een stempel op de wielerwereld gedrukt. We zijn dus in een gunstige positie om Circus-Wanty Gobert bij de overstap naar de World Tour te helpen. Met hun ambitieuze doelen op lange termijn en een gedeelde visie zijn we overtuigd dat Circus-Wanty Gobert, onder impuls van Jean-François Bourlart, de ideale entiteit is om de erfenis van Continuum Sports te verzekeren. We zijn bereid om hen in hun inspanningen te ondersteunen door onze technische en strategische expertise te delen. »