Overslaan en naar de inhoud gaan

Hilaire Van der Schueren : "We kunnen onze zomer beginnen plannen"

Hilaire Van der Schueren : "We kunnen onze zomer beginnen plannen"

De na de COVID-19 crisis herschikte UCI World Tour kalender werd door de internationale instanties vrijgegeven. De belangrijkste voorjaarsklassiekers hebben een plaats in de herfst gevonden, en zorgen op deze manier voor een intens einde van het seizoen met een eerste deelname aan de vijf Monumenten voor Circus-Wanty Gobert-Tormans. De herstart van de World Tour wedstrijden zou, indien de sanitaire voorwaarden het toelaten, op zaterdag 1 augustus 2020 plaatsvinden ter ere van de Strade Bianche. Een wedstrijd die ons team zal ontdekken, net als Milaan - San Remo een week later. De andere monumenten zullen in oktober plaatsvinden, met de Ardennenklassiekers (Luik-Bastenaken-Luik op 4/10) als openers, voor de Ronde van Vlaanderen (18/10), Parijs-Roubaix (25/10) en de Ronde van Lombardije als afsluiter op 31 oktober.

Dit nieuwe internationale programma opent nieuwe perspectieven voor Circus-Wanty Gobert-Tormans, dat dankzij zijn status van tweede Pro Continentale team in de ranking van 2019 een automatische uitnodiging voor alle eendagswedstrijden zal krijgen, net als voor het Critérium du Dauphiné, waarvoor ASO het Belgische team in januari al een uitnodiging verstuurde. Sportief directeur Hilaire Van der Schueren kan dus aan zijn weg naar het vervolg van het seizoen beginnen timmeren, ook al wordt de volledige kalender dat eveneens de wedstrijden uit de Europe Tour bevat, pas op 20 mei aanstaande bekend gemaakt.

Hilaire Van der Schueren :

«  De nieuwe UCI World Tour kalender is zeer aantrekkelijk en biedt ons de mogelijkheid om te beginnen plannen voor deze zeer drukke periode vanaf augustus. Na de Italiaanse klassiekers, de Strade Bianche en Milaan - San Remo, sturen we onze klassieke renners via de Binck Bank Tour naar de Vlaamse Klassiekers en Parijs-Roubaix. Het programma van onze klimmers bestaat in grote lijnen uit het Critérium du Dauphiné, de Ardennenklassiekers en de Ronde van Lombardije. » 

«  Ik hoop echter dat we voordien al volop aan de bak kunnen en kijk vol belangstelling uit naar de aanvulling van deze kalender met andere UCI wedstrijden in België en in het buitenland, hopelijk al vanaf juli. »

De UCI World Tour kalender :

-1/08: Strade Bianche (Italy)
-5-9/08 : Tour de Pologne (Poland)
-8/08 : Milano-Sanremo (Italy)
-12-16/08 : Critérium du Dauphiné (France)
-16/08: Prudential RideLondon-Surrey Classic (Great Britain)
-25/08 : Bretagne Classic - Ouest-France (France)
-29/08 -20/09 : Tour de France (France)
-7-14/09 : Tirreno-Adriatico (Italy)
-11/09 : Grand Prix Cycliste de Québec (Canada)
-13/09 : Grand Prix Cycliste de Montréal (Canada)
-29/09 -3/10: BinckBank Tour
-30/09 : La Flèche Wallonne (Belgium)
-3-25/10 : Giro d'Italia (Italy)
-4/10 : Liège-Bastogne-Liège (Belgium)
-10/10 : Amstel Gold Race (the Netherlands)
-11/10 : Gent-Wevelgem in Flanders Fields (Belgium)
-14/10 : A Travers la Flandre (Belgium)
-15-20/10 : Gree - Tour of Guangxi (China)
-18/10 : Tour des Flandres (Belgium)
-20/10 - 8 November: Vuelta Ciclista a España (Spain)
-21/10 : Driedaagse Brugge-De Panne (Belgium)
-25/10 : Paris-Roubaix (France)
-31/10 : Il Lombardia (Italy)