Overslaan en naar de inhoud gaan

Circus-Wanty Gobert krijgt versterking vanuit Team CCC

Circus-Wanty Gobert krijgt versterking vanuit Team CCC

Circus-Wanty Gobert kan op de ervaring van enkele renners van Team CCC rekenen om de stap naar de World Tour te maken. De Tsjech Jan Hirt en de Duitsers Jonas Koch en Georg Zimmermann zullen hun carrière vervolgen in het Belgische team, dat met hun huidige Team CCC in zee gegaan is. Terwijl Hirt en Zimmermann zich tijdens de huidige Ronde van Spanje in de kijker rijden, is hun ploegmaat al aan het genieten van een deugddoende rustpauze.

De 27-jarige Koch kan goed uit de voeten in eendagskoersen, maar toonde zich ook met een 4e en 8e plaats in de eindklassementen van de Tour des Fjords (2016) en de Tour of Norway (2018). In de Ronde van Oostenrijk kwam hij dicht bij een sprintoverwinning met een reeks van vier top 4 plaatsen. De winnaar van de bergtrui in de Tour de la Provence reed de voorbije twee seizoenen de Ronde van Spanje en van Frankrijk uit en vervoegt Circus-Wanty Gobert tot eind 2021.

Klimmer Jan Hirt heeft op 29-jarige leeftijd de Ronde van Oostenrijk (2016) op zijn palmares staan, waarmee hij aantoont uit het goede hout gesneden te zijn voor lange klimmen. Met zes grote rondes op zijn conto wordt de Tsjech die in Andorra verblijft een belangrijke pion voor de rittenkoersen. Vooral in de Ronde van Italië kon hij uitblinken met een 12e plaats in het eindklassement in 2017 en een 2e plaats in een rit over de Mortirolo in de editie van vorig jaar, maar ook in de Ronde van Zwitserland in 2019 met een 5e plaats.. De Tsjech heeft een handtekening onder een contract van twee jaar gezet.

Terwijl de Ronde van Spanje voor Jan Hirt door een valpartij in de tweede rit verstoord werd, verloopt het grote ronde debuut voor Georg Zimmermann op wieltjes. De jonge Duitser was al in twee ritten in de aanval te bewonderen en trekt zo de rode lijn doorheen zijn eerste seizoen als prof door. Zijn aanvalslust en agressieve koersstijl werden in de Ster van Bessèges (2e) bijna beloond met een ritoverwinning. De 23-jarige renner uit Augsburg houdt van zware wedstrijden en droomt van de Duitse titel en een ritoverwinning in de Ronde van Frankrijk. Bij de beloften blonk de bollentrui van de Ronde van Oostenrijk 2019 uit met twee top 15 plaatsen op de Europese kampioenschappen en een 5e plaats in de Tour de l’Avenir vorig jaar. Georg Zimmermann versterkt Circus-Wanty Gobert voor een periode van twee jaar.

Jan Hirt:
« Ik ben zeer blij dat ik de kans krijg om in dit groeiend project te stappen. Het was een seizoen vol zorgen, dus ben ik ongeduldig om deel uit te maken van het Belgische team, dat een vaste waarde is binnen het wielrennen. Ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen en hoop volgend seizoen weer sterk te zijn om goede resultaten neer te zetten en het team te helpen. De gronde rondes, eender welke van de drie, worden mijn grote doelen. Ik droom ervan om ritwinst te pakken en heb er vertrouwen in dat ik er ooit in zal slagen. Naast goede benen, heb je namelijk ook dat tikkeltje geluk nodig! 2020 is voor alle teams, alle sporten en alle mensen een moeilijk jaar en ik kruis mijn vingers voor een beter 2021! »

Jonas Koch:
« Na vier jaar bij Team CCC ben ik blij met een start van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik ben benieuwd naar de nieuwe omgeving, maar ben alvast blij dat ik samen met mijn goede vriend Georg, fijne ploegmaat Jan en een aantal stafleden de overstap kan maken. Dat maakt het net iets makkelijker. Ik heb wel vaker Belgische ploegmaten gehad, maar nu wordt het wel bijzonder om voor een Belgisch team te fietsen. De fietscultuur is er zo bruisend! Ik ben zeer tevreden over mijn beslissing en kijk al uit naar volgend seizoen! »

Georg Zimmermann:
« Mijn eerste jaar als prof was meteen een rollercoaster. Ik was zeer tevreden met mijn keuze voor CCC en in het voorjaar presteerde ik meteen goed. Een fantastisch avontuur was begonnen, tot de toekomst van het team onzeker werd. Ik ben ervan overtuigd dat ik met Circus-Wanty Gobert de perfecte oplossing gevonden heb! Het team heeft de nodige ervaring op het Pro niveau en alles wat het nodig heeft om naar de World Tour over te stappen. »

« Mijn eerste doel is om een echt deel van het team te worden. Ik kijk ernaar uit om de structuur te leren kennen en streef naar een geoliede samenwerking met mijn nieuwe ploeggenoten in de wedstrijden. Ik wil onder andere door goede prestaties het vertrouwen van mijn nieuwe omgeving winnen, en dan ben ik hopelijk vertrokken voor drie jaar en langer met Circus-Wanty Gobert! »

Hilaire Van der Schueren (sportief directeur):
« In 2016 heb ik Jan Hirt op 25-jarige leeftijd de Ronde van Oostenrijk zien winnen en daar is het niet bij gebleven. Hij is tot een steengoed renner gegroeid en na een aantal jaren geduld is het voor ons nu mogelijk om hem bij het team voegen!

« Met Jonas Koch en Georg Zimmermann hebben we er renners bij die in de aanval kunnen trekken in de wedstrijden op het hoogste niveau. In zijn eerste jaar bij de profs heb ik Zimmerman zeer goede dingen zien doen. Niet enkel in deze Ronde van Spanje waarin hij al twee keer in de aanval trok, maar bijvoorbeeld ook in Luik-Bastenaken-Luik waar hij na een valpartij vechtlust toonde om terug te keren. Voor een jonge renner geeft hij zeer goede signalen. »

Jean-François Bourlart (algemeen manager):
« Met Jim Ochowicz hadden we als doel vooropgesteld om ons bestaande rennersbestand met zo veel mogelijk renners van Team CCC aan te vullen. Jan Hirt en Georg Zimmermann hebben een profiel dat in ons team nog niet genoeg aanwezig was. Ze beschikken over de mogelijkheid om bergop en in rittenkoersen lang mee te gaan. Hirt heeft al bewezen wat hij in zijn mars heeft, daar tegenover is Zimmermann een veelbelovende jonge renner. Het is belangrijk dat ze samen met Jonas Koch de stap naar ons team maken. Deze ervaren allround renner wordt een belangrijk element in de klassiekers en in de sprinttrein. Ik ben zeer tevreden dat we voor het eerst met Duitse en Tsjechische renners zullen werken. Hirt, Koch en Zimmermann zullen in hun land ware ambassadeurs zijn van ons Duits fietsenmerk CUBE, dat in Waldershof aan de grens met Tsjechië gevestigd is. »