Overslaan en naar de inhoud gaan

Hermans en Van Kessel in het veld met Tormans CX by Wanty-Gobert

Hermans en Van Kessel in het veld met Tormans CX by Wanty-Gobert

Een nieuw project zal deze winter in het veld verschijnen. Vanaf 1 januari 2020, zal Tormans CX Team by Wanty-Gobert zich in de cyclocross wedstrijden opstellen met Quinten Hermans en Corné Van Kessel. Na de deelnames van Xandro Meurisse en Fabien Doubey aan verschillende beproevingen vorige winter, gaat de cyclocross sectie van Wanty-Gobert een versnelling hoger.

Vanaf de eerste januari zal een nieuw team, gesponsord door Tormans Group, maar beheerd door de structuur Want You Cycling die al de wegploeg Wanty-Gobert onder haar hoede heeft, twee van de tien beste veldrijders in de wereld verwelkomen. Quinten Hermans en Corné Van Kessel zullen de komende drie jaar in de winter in de kleuren van het Tormans CX team en in de zomer op de weg in die van Wanty-Gobert verschijnen, aangezien beiden een paragraaf onder een contract tot eind 2022 gezet hebben.

Dit project werd in stelling gebracht dankzij Hans Van Kasteren. De Nederlander, oud-manager van de formatie Telenet-Fidea, heeft de alchimie tussen veldrijden, een discipline die hij van dichtbij bleef volgen aangezien hij de carrières van Quinten Hermans en Corné Van Kessel opvolgt, en de weg met Wanty-Gobert voltooid.

De dubbele Europees kampioen bij de beloften, Quinten Hermans, 24 jaar, is momenteel in de verenigde staten voor de opening van de UCI Wereldbeker. De 7e in het laatste wereldkampioenschap veldrijden bevindt zich momenteel op de 7e plaats in de individuele UCI rangschikking. Vorige zomer was de Belg de beste in de vierde rit in de Ronde van Wallonië, waarin hij de 2e plaats in het eindklassement behaalde. In 2019 won hij drie ritten en het eindklassement in de Flèche du Sud en verscheen hij met een 3e plaats op het podium van Dwars door het Hageland.

Corné Van Kessel, 28 jaar, bezet de 8e plaats in de individuele UCI rangschikking. De Nederlander eindigde vorige winter vijf keer binnen de top vijf in de manches van de Wereldbeker en behaalde de bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap. Op de weg werd hij 3e in de IWT Oetingen en 4e in de Heistse Pijl in 2017. Dit jaar eindigde hij 11e in Dwars door het Hageland.

Tormans werd in 1999 door Jan Tormans opgericht en is ondertussen tot een toonaangevende speler in projectsourcing en werving en selectie uitgegroeid. Het bedrijf is gespecialiseerd in technische - en engineeringprofielen en viert dit jaar haar 20-jarig bestaan.  De roots van het bedrijf liggen in de Kempen, meer bepaald in Geel, waar ook het hoofdkantoor van Tormans gelegen is. Daarnaast heeft het bedrijf ondertussen ook vestigingen in Mechelen en Evergem en mikt het op verdere expansie in België en mogelijk ook daarbuiten.

Alhoewel Tormans nog steeds een familiebedrijf is, beschikt het reeds over 400 hoogopgeleide medewerkers en consultants die ondersteuning geven in en aan meer dan 150 bedrijven. De voorbije jaren viel Tormans meerdere prijzen en erkenningen te beurt, waaronder onder meer de Trends Gazelle en Springbok Award. Met de ondersteuning van het Tormans CX team wil Tormans in de eerste plaats haar naambekendheid in België en daarbuiten verhogen.

Want You Cycling is de door Jean-François Bourlart geadministreerde structuur die het Professioneel Continentaal team Wanty-Gobert superviseert. Wanty-Gobert heeft drie maal aan de Ronde van Frankrijk deelgenomen, met een 12e plaats in het eindklassement voor Guillaume Martin in juli laatstleden. Dit seizoen staan acht overwinningen op de weg op de teller van het Belgische team.

Jean-François BOURLART (algemeen manager Want You Cycling):
« We zijn zeer fier om deze nieuwe uitdaging in de cyclocross aan te gaan. Sinds enkele jaren speelde dit idee in ons achterhoofd, maar we wilden het project op een degelijk niveau concretiseren. Het wordt dus gerealiseerd dankzij de komst van een nieuwe partner en twee van de beste renners in de wereld. Het is ongelofelijk. We willen dat het Tormans CX Team de komende jaren een referentie in de cyclocross wordt en een mooi project rond Wanty-Gobert dat de weg en het veldrijden combineert op poten zetten. »

Hilaire VAN DER SCHUEREN (sportief directeur Wanty-Gobert) :
« Sinds het einde van de Palmans ploeg meer dan een decennia geleden, betekende de cyclocross enkel nostalgie voor mij. Ik ben blij dat ik dankzij het nieuwe project van Want You de kans krijg om naar deze andere tak van het wielrennen terug te keren. Quinten Hermans en Corné Van Kessel zijn zeer goede cyclocrossers, met een groot potentieel op de weg.  Dit project zal hen de mogelijkheid geven om zich dankzij een degelijk wegprogramma verder te ontplooien. Ik kijk er al naar uit om opnieuw in het veld te verschijnen en deze talenten achter de schermen te begeleiden! »

Jan TORMANS (CEO Tormans Group) :
« Al zeven jaar speelde dit project in mijn hoofd, omdat het veldrijden me echt passioneert! De visibiliteit tijdens de wedstrijden is grandioos, en de sfeer optimaal. Met Hans Van Kasteren wilden we een cyclocrossploeg opstarten. Zo gezegd, zo gedaan! Met Quinten en Corné kan dat niet anders dan slagen! Door ons aan de wegploeg Wanty-Gobert aan te hechten, beschikken we over een extra voordeel om te slagen en successen binnen te halen! »

Hans VAN KASTEREN:
« Ik had Quinten en Corné beloofd om voor hen een project waarbij ze zowel op de weg als in het veld progressie konden maken uit te zoeken. Mijn idee was om een nieuwe ploeg op te starten, maar uiteindelijk vonden we een veel beter alternatief met de integratie in Wanty-Gobert. Nu kunnen ze de kleuren van Tormans Group verdedigen in de winter, in de cyclocross, en de grootste wedstrijden op de weg betwisten met Wanty-Gobert. »

Quinten HERMANS :
« Het nieuwe project van Tormans CX by Wanty-Gobert kwam als een godsgeschenk. Op mijn jonge leeftijd heb ik nood aan een langetermijnvisie en ik ben zeer blij dat Tormans CX mij het vertrouwen geeft om de komende drie jaar samen aan mijn carrière te bouwen. Ik heb grote ambitie om meer op de weg te rijden, maar niet ten koste van de cyclocross, en laat dit nu net de opzet van mijn toekomstige team zijn. Zowel op de weg als in het veld zullen Corné en ik de volledige steun krijgen. We rijden al jaren voor hetzelfde team en kijken ernaar uit om in januari bij Wanty-Gobert in een zeer cohesieve groep terecht te komen. Ik wacht vol ongeduld op de uitdaging om een wegprogramma op een hoger niveau aan te vatten, maar eerst wil ik een goed crossseizoen voltooien! »

Corné VAN KESSEL :
« Ik ben zeer blij met deze nieuwe stap in mijn carrière, waarbij ik de weg en het veld zo optimaal mogelijk zal kunnen combineren. Ik wil deze winter opnieuw zo regelmatig mogelijk presteren, en vanaf januari met het oog op de kampioenschappen en de eerste wedstrijden in de kleuren van Tormans CX mijn beste vorm tonen. Een mooi wegprogramma met Wanty-Gobert in de zomer zal me ten goede komen in de winter. Daar zal voor mij een rol weggelegd zijn om mijn nieuwe ploeggenoten naar succes te helpen. Ik ben gemotiveerd om dit nieuwe project kleur te geven! »