Overslaan en naar de inhoud gaan

Circus-Wanty Gobert - Tormans aan de start van de eerste virtuele en solidaire Ronde van Frankrijk

Circus-Wanty Gobert - Tormans aan de start van de eerste virtuele en solidaire Ronde van Frankrijk

e Ronde van Frankrijk is vorige zaterdag niet van start gegaan in Nice, maar la Grande Boucle zal in juli toch doorgaan… virtueel! Voor de eerste keer gaat de Ronde van Frankrijk in zee met de simulator Zwift, om de grootste koers van de wereld in een virtuele modus te organiseren.

Circus-Wanty Gobert-Tormans is één van de 23 ploegen bij de heren die aan deze solidaire Tour de France zullen deelnemen. Het doel van de organisatie is om geld voor vijf liefdadigheidsinstellingen in te zamelen. Onze kopmannen Jan Bakelants, Yoann Offredo, Fabien Doubey, Aimé De Gendt en Danny van Poppel zullen aan de verschillende ritten van deze Ronde van Frankrijk deelnemen, en in meer dan 130 landen te zien zijn!

Vanaf zaterdag 4 juli, en tijdens de drie eerste weekends van deze maand, zullen de beste renners ter wereld zich tijdens deze virtuele Tour bekampen. Dankzij de geconnecteerde hometrainers van onze partner Elite en de simulator Zwift zal het internationale peloton de gele, groene, witte en bollentrui van de mythische Ronde van Frankrijk betwisten, vanaf de start in Nice (twee bergritten als openingsetappes op 4 en 5 juli), tot de Champs-Elysées (19 juli), via een vlakke rit (11 juli), een geaccidenteerde rit (12 juli) en een aankomst op Chalet Reynard (18 juli). Deze solidaire Ronde van Frankrijk maakt het voor alle wielerfanaten mogelijk om op dezelfde wegen als de profs aan de virtuele ritten van de Ronde van Frankrijk deel te nemen, voor het goede doel!

Jean-François Bourlart (algemeen manager Want You Cycling):

«  Wielrennen en sport in het algemeen waren de grote afwezigen op de televisieschermen de voorbije weken. De Ronde van Frankrijk is het sportieve evenement van de maand juli, en ik kijk al uit naar dit virtuele alternatief waar we met Circus-Wanty Gobert-Tormans aan deelnemen. Dankzij deze virtuele Ronde van Frankrijk op Zwift zullen we van op afstand wat van de ambiance van la Grande Boucle kunnen genieten, en dit voor het goede doel! Het zal eveneens een goede generale repetitie voor de - reële - herstart van de competitie op 1 augustus. »

De 6 etappes van de virtuele Tour de France :
● Zaterdag 4 juli, rit 1 : Nice, 36,4 km (4 x 9,1 km, bergrit)
● Zondag 5 juli, rit 2 : Nice, 29,5 km (682 hoogtemeters, bergrit)
● Zaterdag 11 juli, rit 3 : Nord-Est de la France, 48 km (vlakke rit)
● Zondag 12 juli, rit 4 : Sud-Ouest de la France, 45,8 km (2 x 22,9 km, heuvelachtig)
● Zaterdag 18 juli, rit 5 : Étape de montagne, 22,9 km (aankomst op Chalet-Reynard)
● Zondag 19 juli, rit 6 : Paris Champs-Elysées, 42,8 km (6 ronden)