Overslaan en naar de inhoud gaan

Loïc Vliegen: "Het deed me deugd om bij te dragen aan de Souliers du Coeur"

Loïc Vliegen: "Het deed me deugd om bij te dragen aan de Souliers du Coeur"

Loïc Vliegen heeft deze voormiddag de Souliers du Coeur vervoegd. Onze renner nam er deel aan een verdeling van voeding aan armen in Luik, in het gezelschap van spelers van Standard de Liège, van Sporting Charleroi en van tafeltennisser Jean-Michel Saive!

Een mooi initiatief om hulpbehoevenden tijdens deze sanitaire crisis Covid-19 te steunen! Het is eveneens de gelegenheid om het werk van iedereen die zich dagelijks inzett voor de gezondheid en welzijn van eenieder te onderlijnen!

Loïc Vliegen:

«  Het idee is ontsprongen in het voetbal milieu. Een vijftigtal voetballers en enkele andere sporters hebben geld verzameld om voedsel uit te delen aan daklozen en om maskers te verdelen bij organisaties zoals het OCMW. Ik heb geen enkel moment getwijfeld om op de uitnodiging in te gaan en om me naar Luik te verplaatsen om mijn steentje bij te dragen. Mijn rol deze voormiddag bestond erin om gerechten voor te bereiden en in te pakken voor het Armee du Salut, die bij daklozen geleverd zouden worden. »

«  Het lag me nauw aan het hart om er bij te zijn en uiteindelijk bracht het me een goede levensles. We staan er niet altijd bij stil dat er enorm veel mensen in moeilijkheden leven. Ze hebben het het hele jaar door zwaar, maar tijdens de actuele crisis nog meer. Het doet me deugd om een bijdrage te brengen. »