Overslaan en naar de inhoud gaan

Circus-Wanty Gobert-Tormans herneemt deze zondag de competitie in Rotselaar

Circus-Wanty Gobert-Tormans herneemt deze zondag de competitie in Rotselaar

Nadat een rugnummer voor de laatste keer opgespeld werd op zaterdag 14 maart, ter gelegenheid van de ultieme rit in Parijs-Nice naar Colmiance-Valdeblore, zal Circus-Wanty Gobert-Tormans deze zondag in de kermiskoers in Rotselaar opnieuw in het peloton verschijnen. De aan het coronavirus gerelateerde sanitaire maatregelen werden in België versoepeld, waardoor de competitie vanaf vorige woensdag 1 juli officieel kon hervatten.

Circus-Wanty Gobert-Tormans zal dus van de mogelijkheid gebruik maken om aan de GP Vermarc deel te nemen, samen met het geheel van Belgische professionele teams en enkele semi-pro en amateur ploegen. Een selectie van acht renners zal de competitie hervatten voorafgaand aan collectieve stage van een week in de regio Charleroi en de Lacs de l’Eau d’Heure. Jan Bakelants, Alfdan De Decker, Wesley Kreder, Maurits Lammertink, Corné van Kessel, Boy en Danny van Poppel en Pieter Vanspeybrouck komen onder de directie van sportbestuurders Hilaire Van der Schueren en Steven De Neef aan de startlijn.

Hilaire Van der Schueren:

«  Vermoedelijk zullen de 160 kilometer snel achter de kiezen zijn aanstaande zondag, ik verwacht namelijk een hoog tempo! Ik ben blij dat we weer kunnen koersen, dat zal de renners goed doen na vele opeenvolgende trainingen. Zondag zal het duidelijk worden hoe de renners deze periode doorstaan hebben, zeer nuttige informatie om de komende weken de individuele trainingsschema’s te optimaliseren. We willen er staan op 1 augustus! » 

Jan Bakelants:

«  Ik heb de lockdown afgesloten zoals ik ze begonnen ben, met een hoogtestage met ploegmaat Quinten Hermans. De Ruta del Sol half februari was mijn laatste wedstrijd, het is dus al even geleden dat ik nog een rugnummer opgespeld heb. Ik ben dan ook zeer blij dat we in Rotselaar de kans krijgen om na de lange trainingsperiode opnieuw te koersen! Het wordt een goede test om te kijken hoe goed mijn opbouw naar de start van het internationale seizoen verloopt. Ik train dikwijls in de buurt van dit uitstekende parcours, en verwacht een mooie koers! »

Danny van Poppel:

«  Het vrijgeven van de nieuwe UCI kalender was voor mij heel belangrijk, omdat ik opnieuw gericht kon trainen. Het is een bonus dat we al op 5 juli, één maand vroeger dan eerst gepland, de competitie kunnen hervatten. Ik heb genoten van de inspanningen tijdens onze eerste ploegtraining op de wegen van de Ronde van Vlaanderen, en verwacht dat dat aanstaande zondag gelijkaardig zal zijn. Ik kon niet wachten om de intensiteit weer op te drijven! »

Selectie GP Vermarc:

Bakelants Jan
De Decker Alfdan
Kreder Wesley
Lammertink Maurits
Van Kessel Corné
Van Poppel Boy
Van Poppel Danny
Vanspeybrouck Pieter

Sportieve directie:

De Neef Steven
Van der Schueren Hilaire

(Foto uit archief)