Overslaan en naar de inhoud gaan

Circus-Wanty Gobert-Tormans gaat de Italiaanse klassiekers ontdekken

Circus-Wanty Gobert-Tormans gaat de Italiaanse klassiekers ontdekken

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis zal Circus-Wanty Gobert-Tormans aan de start van de Italiaanse klassiekers verschijnen. De gewijzigde kalender bundelt de vijf afspraken van RCS tussen 1 en 15 augustus, met de Strade Bianche als opener, gevolgd door Milaan-Turijn, Milaan-San Remo, Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije. Het Belgische team zal deze mythische afspraken door de alpen met een grote motivatie voor de herstart kunnen ontdekken.

Dankzij het statuut van tweede Pro Team in het UCI klassement genoot Circus-Wanty Gobert-Tormans van een automatische uitnodiging voor de World Tour afspraken. De Strade Bianche, Milaan - San Remo en de Ronde van Lombardije figureerden al op het initiële programma, maar de Italiaanse organisator heeft aan het Belgische team eveneens uitnodigingen voor de twee semiklassiekers Milaan-Turijn en de Ronde van Piemonte toegewezen. Deze laatste wedstrijd behoort sinds 2015 tot het palmares van Jan Bakelants.

Hilaire Van der Schueren (sportief directeur):

«  Dankzij onze deelname aan deze Italiaanse koersen kunnen we onze renners in augustus een zeer mooi koersprogramma aanbieden. Het wordt een drukke start na een lange periode van rust, maar de geel-blauwe brigade is gemotiveerd om veel te koersen. Ons programma voor de komende maanden is afgewerkt, tijdens onze twee stages kunnen we de selecties verfijnen en toewerken naar de eerste grote afspraak op 1 augustus! » 

Jean-François Bourlart (algemeen manager):

«  Ik ben zeer blij met deze uitnodigingen! Ik wil RCS bedanken voor hun vertrouwen in ons project en voor de ontdekking van de Italiaanse klassiekers. Deze wedstrijden zijn mythisch, en zullen voor een bijzonder gevoel zorgen, aangezien ze de internationale kalender post-covid 19 openen. Ik ben ervan overtuigd dat onze renners zichzelf zullen kunnen overtreffen in elk van deze afspraken, vanaf de Strade Bianche tot de Ronde van Lombardije, om te tonen dat we onze plaats hebben in deze klassiekers. » 

Het Italiaanse programma:

1/08: Strade Bianche
5/08: Milaan-Turijn
8/08: Milaan-San Remo
12/08: Gran Piemonte
15/08: Ronde van Lombardije