Overslaan en naar de inhoud gaan

Gran Trittico Lombardo : Bakelants ambitieus voor zijn herstart

Gran Trittico Lombardo : Bakelants ambitieus voor zijn herstart

De Italiaanse vijftiendaagse wordt deze maandag vervolgd op de wegen van de Grande Trittico Lombardo. Dit nieuwe Italiaanse evenement prijkt op de UCI Pro Series kalender en comprimeert de door Covid-19 afgelaste wedstrijden Tre Valle Varinese, de Coppa Agostini en de Coppa Bernocchi in één koers. In Legano wordt de start gegeven voor een honderdtal eerder vlakke kilometers, in aanloop naar een geaccidenteerde omloop rond Varese. De Lombardische stad, dat enkele keren de wereldkampioenschappen ontving, zal na een wedstrijd van 199,7 kilometer rond de klok van 17u met de winnaar van deze Grande Trittico Lombardo kennis maken.

Voor deze Italiaanse wedstrijd kan Circus-Wanty Gobert-Tormans voor een groot deel op het effectief van de Strade Bianche rekenen. Loïc Vliegen, Xandro Meurisse, Quinten Hermans, Pieter Vanspeybrouck en Corné van Kessel krijgen ondersteuning van Jan Bakelants en Jasper De Plus, onder leider van sportief directeurs Hilaire Van der Schueren en Steven De Neef.

Xandro Meurisse:

«  Tijdens de Strade Bianche kreeg ik te kampen met een zonnesteek. Mijn benen voelden goed aan, ik heb genoeg voedsel opgenomen en me gehydrateerd, maar ik heb enkele kilometers serieus afgezien van de warmte waardoor mijn koers over was. Het is spijtig, want ik had deze afspraak goed voorbereid en verwachtte dan ook beter. Maar bij zo een hitte kan je je vormpeil tegenover de concurrentie niet inschatten, want elke inspanning wordt cash betaald. »

« Maandag wordt het minder warm. Dat is maar beter ook, want koersen in een oven zoals vorige zaterdag bevalt me niet. Het finale circuit van deze Grande Trittico Lombardo kan op mijn lijf geschreven zijn, vanwege zijn selectieve karakter. Ik wil revanche nemen en fris aan de start komen. We hebben een mooi collectief, met versterkingen Jan Bakelants. Met zijn ervaring kan hij ons goed sturen en in de finale kunnen we het ploegenspel spelen. »

Jan Bakelants:

«  Ik heb de lockdown, al trainend en genietend van mijn familie, goed doorstaan en was op elk moment klaar voor een herstart van de competitie. Ik ben klaar en ongeduldig om opnieuw een rugnummer op te spelden, zelfs al heb ik nog geen waardemeter om mijn niveau te testen. De warmte zal goed doorstaan moeten worden, al zullen de omstandigheden minder veeleisend zijn dan vorige zaterdag tijdens de Strade Bianche. Ik ken het parcours goed, aangezien ik in 2008 in Varese het wereldkampioenschap voor beloften betwist heb. Het profiel is interessant, met een aankomst bergop van 1 kilometer aan 7%, gevolgd door een 4 kilometer lange klim dat vier keer herhaald wordt.

« Deze finale kan een spannend wedstrijdfinale creëren, met meerdere renners die kaarten te spelen hebben. In ons kamp bezitten we een mooi collectief met mogelijkheden om een goed resultaat te bereiken. Persoonlijk hoop ik in de top 10 te eindigen. »