Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronde van Vlaanderen: « Pasqualon is klaar voor een goed resultaat »

Ronde van Vlaanderen: « Pasqualon is klaar voor een goed resultaat »

Het is deze zondag al de vierde keer dat de Ronde van Vlaanderen (1.WT, 18/10) in het centrum van Antwerpen van start gaat. De Covid-maatregelen hebben een invloed op de organisatie van de wedstrijd. Met de campagne ‘Flandrien at home’ wordt het publiek gestimuleerd om de wedstrijd van thuis uit te volgen. De toegang tot alle cruciale punten op het parcours worden dan ook afgesloten voor het publiek. De afstand van het laatste monument in 2020 werd ingekort tot 243,5 kilometer. Vanuit Antwerpen volgt het parcours de Schelde tot in Berlare, van waar er in rechte lijn naar het duo Lippenhovestraat-Paddestraat, de eerste kasseistroken van de dag na 84,7 kilometer, gereden wordt. Het inrijden van Oudenaarde via de Kattenberg is het startschot van de heuvelzone. De Muur van Geraardsbergen werd in deze post-Covid editie uit het parcours gelaten, maar de traditionele finale met de Oude Kwaremont en Paterberg werd wel behouden. Na zeventien steile beklimmingen, waarvan de helft op kasseien, zal de winnaar omstreeks 15u45 gekend zijn.

In de weinige Belgische klassiekers die in 2020 op het programma stonden, behaalde Andrea Pasqualon (14e Brabantse Pijl, 16e Le Samyn, 19e Gent-Wevelgem, 22e Kuurne-Brussel-Kuurne) mooie ereplaatsen. De Italiaan voert aanstaande zondag de selectie van Circus-Wanty Gobert-Tormans in de Ronde van Vlaanderen aan. Hij krijgt aan zijn zijde de Belgen Ludwig De Winter, Xandro Meurisse en Pieter Vanspeybrouck en de Nederlanders Maurits Lammertink en Boy en Danny Van Poppel. Hilaire Van der Schueren, die samen met Steven De Neef en Sebastien Demarbaix de sportieve leiding heeft, blikt vooruit op de wedstrijd.

Hilaire Van der Schueren (sportief directeur):

« We trekken met Andrea Pasqualon als kopman naar Vlaanderens mooiste. Vorige week in de Brabantse Pijl en in Gent-Wevelgem heeft hij namelijk getoond dat hij daar de capaciteiten en de vorm voor heeft. Ludwig De Winter en Pieter Vanspeybrouck zijn de uitgelezen renners om Andrea zo goed mogelijk te beschermen en in de finale verwacht ik Maurits Lammertink en Xandro Meurisse nog aan zijn zijde. We bedenken een goede strategie, waarbij anticiperen een belangrijke rol zal hebben. »

Andrea Pasqualon:
« De Ronde van Vlaanderen is mijn favoriete koers. Elk jaar opnieuw is het een droom voor mij om hier in vorm aan de start te komen. De voorbije twee klassiekers behaalde ik een goed resultaat, maar kwam ik net te kort om met de eerste groep mee te gaan. Ik hoop dat ik er deze zondag wel in slaag. Ik heb een goed gevoel en ben er klaar voor! »

Renners:
Ludwig De Winter
Maurits Lammertink
Xandro Meurisse
Andrea Pasqualon
Boy Van Poppel
Danny Van Poppel
Pieter Vanspeybrouck

Sportieve directie:
Hilaire Van der Schueren
Steven De Neef
Sébastien Demarbaix