Overslaan en naar de inhoud gaan

Milano-Torino - Van Poppel : « Mijn goed gevoel is terug » 

Milano-Torino - Van Poppel : « Mijn goed gevoel is terug » 

Milaan-Turijn (1.Pro, 5/08) positioneert zich deze woensdag op de kalender op weg naar Milaan-San Remo. De Lombardische klassieker kreeg een transformatie naar een biljartvlak parcours op maat van sprinters over 198 kilometer zonder enige helling, tussen Mesero, ten oosten van Milaan, en Stupingi, ten zuiden van Turijn. De selectie van Circus-Wanty Gobert-Tormans is opgebouwd rondom de snelle mannen Danny en Boy van Poppel, Timothy Dupont en Alfdan De Decker. Zij worden ondersteund door Jan Bakelants, Jasper De Plus en Pieter Vanspeybrouck, en begeleid door sportdirecteurs Hilaire Van der Schueren en Steven De Neef.

Timothy Dupont:

« Vorige zaterdag beleefde ik een moeilijke dag, want ik was ziek tijdens het eerste anderhalf wedstrijduur. Ik heb moeite gehad om in de warmte te functioneren, maar ik ben intussen goed geacclimatiseerd. Deze woensdag zal het parcours me veel beter liggen en wordt een massasprint bijna onvermijdbaar. We zijn hier met drie snelle mannen, we zullen tijdens de wedstrijd ondervinden wie zich best voelt en de sprint voor zijn rekening neemt. »

Danny van Poppel:

« Ik ben zeer gelukkig om opnieuw te kunnen koersen en om mijn ploegmaten na de stages van juli terug te zien. De laatste vier maanden waren lang, maar ik heb week na week terug doelen kunnen vinden. Ik heb vooral een goed gevoel teruggevonden, het is een nieuwe start voor mij. Circus-Wanty Gobert-Tormans heeft na een slecht seizoensdebuut het vertrouwen in mij behouden, dat wil ik hen de volgende koersen teruggeven. »

« Het is bijna een jaar geleden dat mijn benen nog zo goed aanvoelden, dus wil ik dit snel verwezenlijken. Milaan-Turijn van deze woensdag past perfect bij mijn capaciteiten. Ik wacht ongeduldig om het kruim van de internationale sprinters terug te vinden, want het is al lange maanden geleden dat ik me nog met hen kon meten. Het is eveneens een mooie voorbereiding op Milaan-San Remo, een klassieker aan dewelke ik al drie keer deelgenomen heb, maar nog nooit in goede omstandigheden. »