Overslaan en naar de inhoud gaan

Occitanie (1): Pasqualon, 4e, tevreden met de herstart

Occitanie (1): Pasqualon, 4e, tevreden met de herstart

Théo Delacroix was geïnspireerd voor zijn eerste dag als profwielrenner, deze zaterdag tijdens de openingsrit van de Route d’Occitanie (1-4/08, 2.1). De kampioen van Frankrijk bij de beloften toonde zich meteen in de vroege vlucht op weg van Saint-Affrique naar Cazouls-les-Béziers. Een viertal, aangevuld met Calmejane, Kron en Marquez, telde een voorsprong tot 5 minuten vooraleer het peloton het heft in handen nam in functie van een massasprint. Een gegroepeerde aankomst was onvermijdbaar, en ontving Bryan Coquard als winnaar. Onze Italiaanse sprinter Andrea Pasqualon finishte als vierde.

Andrea Pasqualon:

«  Na een lange periode zonder koers ben ik tevreden met deze vierde plaats, al zat er misschien wel een podiumplaats in. Vanwege de hitte en de jonge samenstelling van ons team verkozen we om tot de finale te wachten om onze neus aan het venster te steken. Met Théo in de ontsnapping was ons tactisch plan geslaagd, en in de finale 20 kilometer kon ik op mijn andere ploegmaten rekenen. Ik ben heel erg gefocust op Milaan-San Remo, dus deze prima start is een belangrijke boost. »

Théo Delacroix:

« Ik beëindig deze eerste goede dag voor het team in de ontsnapping met een bittere nasmaak. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden, had ik een correct gevoel tijdens deze eerste wedstrijd. Ik heb meegestreden voor de bonificatieseconden, met in mijn achterhoofd het doel om met de groep te finishen en de witte trui te omgorden. Helaas kreeg ik aan de voet van de laatste klim met een lekke band af te rekenen, en door de lange file van geloste renners en wagens was het onmogelijk om terug te keren. Ik ben dus teleurgesteld dat mijn kansen om voor de witte trui te strijden in rook opgegaan zijn. Gelukkig staan er ons nog enkele dagen te wachten, en volgt er nog een mooi najaar waarin ik nog enkele nieuwe pogingen kan ondernemen! »

Route d’Occitanie (Etappe 1) :
1. Bryan Coquard
2. Elia Viviani
3. Sonny Colbrelli
4. Andrea Pasqualon
26. Odd Eiking + 0:16
33. SImone Petilli + 0:20
47. Jeremy Bellicaud + 0:32
87. Aimé De Gendt + 1:45
111. Theo Delacroix + 10:11
115. Alexander Evans